Skoči na glavno vsebino

Ukinitev konferenc Arnes VOX in dostop do starih posnetkov

sreda, 7. 12. 2022 11:22

Dostop do posnetkov, ki so med letoma 2008 in 2020 nastali v okviru spletnih konferenc Arnes VOX (Adobe Connect), bomo ukinili 31. 12. 2022 (Posodobitev: dostop je bil dejansko onemogočen z dne 2.12.2023). Če imate na naslovih pod https://vox.arnes.si kakršnekoli posnetke, ki jih ne želite izgubiti, nam to pred 31. 12. 2022 sporočite na e-poštni naslov video-podpora@arnes.si.

Posnetke vam bomo prenesli na portal Arnes Video

Posnetke vam bomo na Arnesu pretvorili v primerno obliko (.mp4) in vam jih glede na vaše želje naložili na portal Arnes Video, kjer jih boste lahko upravljali. Postopek pretvorbe posnetkov je zelo zamuden, zato vas prosimo, da nam v seznamu za ohranitev posnetkov sporočite samo tiste posnetke, ki jih resnično potrebujete, oziroma imajo posebno dodatno vrednost in jih je res smiselno ohraniti.

Za ogled starih posnetkov na https://vox.arnes.si morate namestiti delujoč Adobe Flash, ki v spletnih brskalnikih od konca leta 2020 ni več na voljo, saj je Adobe s koncem leta 2020 ukinil podporo za Flash. Za ogled posnetkov je trenutno potrebno najprej namestiti namizno različico aplikacije Adobe Connect meeting, ki je dostopna na povezavi in omogoča ogled posnetkov brez uporabe Flasha. Po namestitvi aplikacije si izbrani posnetek lahko ogledate tako, da spletni naslov (URL) posnetka prenesete v aplikacijo, kot je prikazano v navodilih in posnetek predvajate.

Shranjevanje posnetka je mogoče le tako, da celotni posnetek predvajate na zaslonu in snemate sliko zaslona, vključno z zvokom posnetka. Shranjevanje poteka v realnem času in traja toliko časa, kolikor je dolg posnetek. Če želite sami shraniti posnetke, si lahko pomagate s programi, kot je enostavni Opencast Studio, priporočamo sicer uporabo programa OBS Studio.

Za izvedbo učne ure uporabite Arnes Zoom

Spletne konference Arnes VOX so bile osrednje in najpogosteje uporabljeno orodje za videokonference za Arnesove uporabnike med leti 2008 in 2020. V letu 2020 je z epidemijo uporaba čez noč tako narasla, da je sistem postal neuporaben, saj je podpiral premajhno število uporabnikov. Adobe podpira postavitve do 5.000 uporabnikov, Arnes pa bi potreboval vsaj desetkrat večje kapacitete, zato storitve nismo več nadgrajevali in smo prešli na uporabo storitve Arnes Zoom.

Spletne konference VOX so omogočale sočasno uporabo številnih naprednih orodij za dodatno komunikacijo. Videokonferenčne storitve, ki so množično v uporabi zdaj, so šele v zadnjem času dodajale funkcionalnosti, ki so jih imele spletne konference Arnes Vox že dolga leta pred tem.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)