Skoči na glavno vsebino

Eduroam

Enostavno

Federacija omogoča uporabniku varen in preprost dostop do brezžičnega omrežja matične organizacije in gostovanje v Eduroam omrežjih na drugih ustanovah. Po začetni nastavitvi se uporabnikova naprava samodejno poveže v brezžično omrežje domače ali katere koli druge organizacije, na kateri deluje sistem Eduroam.

Mobilno

Eduroam je mednarodni projekt, ki so ga zasnovala evropska raziskovalna omrežja. Uporabniki lahko gostujejo na več kot 150 organizacijah v Sloveniji. V federacijo so vključene ustanove v vseh državah EU, Islandiji, Turčiji ter Avstraliji in nekaterih azijskih državah.

Varno

Tehnološke rešitve, oprema in način delovanja članicam federacije in uporabnikom zagotavljajo visoko stopnjo varnosti. Članice imajo omogočen pregled nad delovanjem omrežja, uporabnikom pa je varnost zagotovljena z onemogočanjem prisluškovanja in lažnega predstavljanja. Federacija Eduroam v celoti upošteva vso slovensko in evropsko zakonodajo glede varovanja osebnih podatkov in tudi priporočila urada Informacijskega pooblaščenca.

Več na www.eduroam.si …

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)