Strežnik po meri

Arnesov oblak ponuja možnost gostovanja virtualnega strežnika (VPS) z dodatnimi strojnimi viri oziroma “Strežnika po meri”, ki članicam omogoča enostavno platformo za gostovanje strežnika, ki je popolnoma pod njenim upravljanjem.

“Strežnik po meri” omogoča gostovanje virtualnega strežnika s poljubnim operacijskim sistemom (Linux/Windows) z večjimi strojnimi resursi za potrebe bolj zahtevnih aplikacij in predstavlja alternativo storitvi Arnes GVS za tiste uporabnike, ki potrebujejo zmogljvejše strežnike in imajo znanje in izkušnje pri upravljanju virtualnih strežnikov.

1. Kako do Strežnika po meri?
2. Pomoč in navodila za storitev Strežnik po meri

Članice Arnes omrežja tako dobijo na voljo enega ali več virtualnih strežnikov, ki imajo vsaj 160GB diskovnega prostora, 8 GB delovnega pomnilnika in zmogljivo 1Gb/s povezavo v svet preko IPv4 in tudi IPv6 naslova. Za dodatne razširitve (varnostne kopije, itd.) lahko uporabijo diskovni prostor iz Arnesove shrambe.

Uporabo “Strežnika po meri” priporočamo članicam Arnesovega omrežja, ki razmišljajo o prenosu lastne strežniške infrastrukture v oblak in jim obstoječa storitev Arnes GVS ne ustreza. Obenem uporaba “strežnika po meri” zahteva dodatna znanja vzdrževanja strežniških operacijskih sistemov.  Storitev je na voljo članicam omrežja brezplačno.

Kmalu bo uporabnikom na voljo nov uporabniški vmesnik za Strežnik po meri.

Kako do “Strežnika po meri”?

Obrazec za gostovanje

Obrazec za pridobitev dostopa do storitve Strežnik po meri: pdf docx odt

Izpolnjen obrazec pošljite na Arnes, p.p. 71, 1001 Ljubljana ali po faksu na (01) 479 88 01 .

Za dostop do storitve potrebujete AAI-račun. Če ga še nimate, izpolnite prijavnico za novo (projektno) uporabniško ime in jo pošljite na isti naslov.

Za več informacij pošljite elektronsko pošto na naslov  oziroma nas pokličite po telefonu na 01/4798-800 vsak delovnik med 8:00 in 16:00.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)