Skoči na glavno vsebino

Strežnik po meri

Arnesov oblak ponuja možnost gostovanja virtualnega strežnika (VPS) z dodatnimi strojnimi viri oziroma Strežnika po meri (SPM), ki članicam omogoča enostavno platformo za gostovanje strežnika, ki je popolnoma pod njenim upravljanjem.

SPM omogoča gostovanje virtualnega strežnika s poljubnim operacijskim sistemom (Linux/Windows) z večjimi strojnimi resursi za potrebe bolj zahtevnih aplikacij tistim uporabnikom, ki potrebujejo zmogljivejše strežnike in imajo znanje in izkušnje pri upravljanju virtualnih strežnikov.

1. Kako do Strežnika po meri?
2. Pomoč in navodila za storitev Strežnik po meri

Članice omrežja Arnes lahko pridobijo začetno kvoto, kjer so na voljo naslednji viri: 2 procesorski jedri, 40 GB diskovnega prostora, 4 GB delovnega pomnilnika in zmogljivo 1 Gb/s povezavo v svet prek naslova IPv4 in IPv6. Po poslani utemeljitvi na helpdesk@arnes.si lahko organizacije pridobijo kvoto 4vCPU/8 GB RAM/80GB disk.

V kolikor se izkaže, da ima manjša organizacija utemeljeno potrebo po še dodatnih virih, lahko pridobijo do največ 4vCPU/8 GB RAM/160 GB disk. Večje organizacije, fakultete in projekti, pa lahko pridobijo do največ 8vCPU/16 GB RAM/250 GB disk. Na enostaven način lahko za razširitve (varnostne kopije, itd.) uporabijo tudi diskovni prostor Arnes Shrambe.

Uporabo SPM priporočamo članicam Arnesovega omrežja, ki razmišljajo o prenosu lastne strežniške infrastrukture v oblak. Uporaba Strežnika po meri zahteva dodatna znanja vzdrževanja strežniških operacijskih sistemov.  Storitev je na voljo članicam omrežja brezplačno.

Kako do Strežnika po meri?

Navodila za naročanje storitve Strežnik po meri najdete na naslednji povezavi: Naročilo storitve Strežnik po meri.

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)