Skoči na glavno vsebino

Udeležite se mednarodne poletne šole HPC

petek, 21. 2. 2014 10:59

V sodelovanju s projekti PRACE-3IP, U.S. Extreme Science and Engineering Discovery Environment (XSEDE), RIKEN Advanced Institute for Computational Science (RIKEN AICS) in Compute/Calcul Canada bo od 1. do 6. junija v Budimpešti na Madžarskem organizirana mednarodna poletna šola HPC-izzivov in računalniških znanosti.

Na srečanje ste vabljeni zainteresirani dodiplomski in podiplomski študenti iz Evrope, Kanade, Japonske in ZDA. Tam bodo vodilni strokovnjaki na področju računalniških znanosti in tehnologij HPC predstavili številne zanimive teme, s poudarkom na tem, kako lahko dostopate do infrastrukture HPC, kakšni so izzivi pri uporabi tehnologije pri posameznih disciplinah (bioinformatika, računalniške znanosti, kemija, fizika …), vzporedno programiranje in mnoge druge.

Zaželena je udeležba s čim več različnih znanstvenih in inženirskih področij, ki pri svojem delu uporabljate ali bi želeli spoznati prednosti uporabe tehnologije HPC.

Prav tako bo poskrbljeno za prehrano in nastavitev udeležencev, edino stroške prevoze si boste morali kriti sami. Na dogodek se lahko prijavite do sobote 9. marca 2014. Kot mentorja lahko udeleženci navedete svojega profesorja. Za boljšo možnost pri izbiri – glede na dosedanje izkušnje – je dobro čim bolje predstaviti vašo motivacijo za sodelovanje na poletni šoli.

Več informacij in prijavni obrazec najdete na summerschool.niif.hu. Na vaša vprašanja bomo tudi z veseljem odgovorili, če vzpostavite kontakt z nami na prace@hpc.fs.uni-lj.si.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)