Skoči na glavno vsebino

Tekmovanje VOT praznuje 10-letnico s spletno razstavo

torek, 7. 3. 2023 14:56

Visual Object Tracking Challenge (VOT) je tekmovanje, ki ga že vrsto let vodi Laboratorij za umetne vizualne spoznavne sisteme Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani v sodelovanju z mednarodnimi partnerji. Ob 10-letnici so pripravili spletno razstavo.

Tekmovanje VOT privlačno za raziskovalce z vsega sveta

Kot so zapisali v uvodu, je sledenje vizualnim objektom eden od osnovnih problemov računalniškega vida, ki se uporablja v številnih aplikacijah, od video nadzora in sistemov za pomoč voznikom do razširjene in navidezne resničnosti. V zadnjem desetletju je tekmovanje VOT postalo standardno merilo za ocenjevanje sledilnih algoritmov in pritegnilo raziskovalce z vsega sveta. Leta 2019, na primer, se je na poziv odzvalo kar 219 avtorjev iz 17 držav z 81 prispevki.

Zakaj VOT?

Pobuda VOT je vzniknila kot odgovor na pomanjkanje standardne evalvacije sledilnih algoritmov. Vse se je pričelo s člankom objavljenim na letnem srečanju Computer Vision Winter Workshop 2013, ki je problem izpostavil in sprožil diskusijo med več raziskovalnimi skupinami. Sledil je prvi izziv, katerega rezultati so bili objavljeni na delavnici v okviru ene od glavnih konferenc računalniškega vida International Conference on Computer Vision, ICCV20213, v Avstraliji.

Spletno razstavo podpira tudi Arnes

Arnes že vrsto let podpira pobudo VOT z gostovanjem spletne strani, podatkovnih zbirk ter spletne razstave.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)