Skoči na glavno vsebino

Nastavitev programa Mozilla Thunderbird 78.11

OPOZORILO: Slike zajemajo najpomembnejše nastavitve. Ostale nastavitve, ki niso prikazane, lahko še vedno po lastni presoji spreminjate.

Osebni podatki, uporabljeni v spodnjem primeru, so izmišljeni. Pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

  1. NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

Ob prvem zagonu programa Mozilla Thunderbird se vam samodejno zažene čarovnik, ki vas vodi skozi postopek nastavitve e-pošte. V tem primeru preskočite na 4. korak.

V nasprotnem primeru pa morate čarovnik za nastavitev zagnati sami. Navodila so opisana v nadaljevanju.

V programu Thunderbird zgoraj desno kliknite na tri vodoravne črte in nato izberite možnost Nastavitve računa

 

Odpre se okno, kjer lahko dodajate nove in spreminjate obstoječe poštne predale (račune). Za zagon čarovnika za nastavitev računa kliknite v oknu spodaj levo na Delo z računi ter nato na Dodaj račun.

Odpre se novo okno, kjer v polje Vaše ime vpišite vaše ime in priimek, v polje E-poštni naslovpa vaš elektronski naslov in pritisnite na gumb Nastavi ročno.

Kot dohodni strežnik izberite možnost IMAP.

Dohodna pošta:
V polje Dohodni vpišite ime strežnika ‘imap.arnes.si’, vrata ‘993’, za SSL izberite ‘SSL/TLS’, za Overitev pa ‘Običajno geslo’.

Odhodna pošta:
V polje Odhodnivpišite ime strežnika ‘mail.arnes.si’, vrata ‘587’, za SSL izberite ‘STARTTLS’, za Overitev pa ‘Običajno geslo’.

V polje Uporabniško ime vpišite vaše uporabniško ime in nadaljujte s klikom na gumb Končano.

2. SPREMINJANJE NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA IN NASTAVITEV VARNE POVEZAVE SSL

V programu Thunderbird kliknite na svoj elektronski naslov, ki se nahaja levo zgoraj, nato desno zgoraj kliknite na zobato kolo z napisom “Nastavitve računa”.

Odpre se vam okno, v katerem lahko spreminjate nastavitve poštnega računa.

V meniju ob levi strani izberite Nastavitve strežnika. Če imate za vrsto strežnika izbran Poštni strežnik IMAP, v polje za Ime strežnika vnesite imap.arnes.si, v polje Vrata vpišite številko 993 ter v polje Uporabniško ime zapišite vaše uporabniško ime.

V levem meniju kliknite še na Odhodni strežnik (SMTP) in odprejo se Nastavitve strežnika za odhodno pošto (SMTP). Izberite Arnesov strežnik mail.arnes.si in kliknite na gumb Uredi.

Odprejo se nastavitve za Strežnik SMTP, kjer lahko nastavite varno povezavo SSL. Pri polju Opis navedete poljubno ime strežnika (ni pogoj), za Ime strežnika vpišite mail.arnes.si ter izberite Vrata 587. Za Varnost povezave izberite STARTTLS, za Metodo overitve izberite Običajno geslo, v polje Uporabniško ime pa vnesite vaše uporabniško ime. Na koncu za shranitev podatkov kliknite na gumb V redu.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)