Skoči na glavno vsebino

Nastavitev programa Mozilla Thunderbird 60.5

OPOZORILO: Slike zajemajo najpomembnejše nastavitve. Ostale nastavitve, ki niso prikazane, lahko še vedno po lastni presoji spreminjate.

Osebni podatki, uporabljeni v spodnjem primeru, so izmišljeni. Pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

1. NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

Ob prvem zagonu programa Mozilla Thunderbird se vam samodejno zažene čarovnik, ki vas vodi skozi postopek nastavitve e-pošte. V tem primeru preskočite na 4. korak.

V nasprotnem primeru pa morate čarovnik za nastavitev zagnati sami. Navodila so opisana v nadaljevanju.

V programu Thunderbird zgoraj desno kliknite na ikono  in se nato z miško premaknite na Options.

Prikaže se nov meni, kjer izberite Account Settings.

Odpre se okno, kjer lahko dodajate nove in spreminjate obstoječe poštne predale (račune). Za zagon čarovnika za nastavitev računa kliknite spodaj levo na Account Actions ter nato na Add Mail Account.

 

Odpre se novo okno, kjer v polje Your name vpišite vaše ime in priimek, v polje Email address vaš elektronski naslov, v polje Password pa vpišite vaše geslo in pritisnite na gumb Continue.

V naslednjem koraku kliknite na gumb Manual config.

 Kot Incoming server izberite možnost IMAP.

Dohodna pošta:
V polje Incoming vpišite ime strežnika ‘imap.arnes.si’, vrata ‘993’, za SSL izberite ‘SSL/TLS’, za Authentication pa ‘Normal password’.

Odhodna pošta:
V polje Outgoing vpišite ime strežnika ‘mail.arnes.si’, vrata ‘587’, za SSL izberite ‘STARTTLS’, za Authentication pa ‘Normal password’.

V polje Username vpišite vaše uporabniško ime in nadaljujte s klikom na gumb Done.

Prikaže se okno, kjer lahko preverite nastavitve poštnega računa in spremembe oziroma nastavitve potrdite s klikom na gumb OK.

2. SPREMINJANJE NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA IN NASTAVITEV VARNE POVEZAVE SSL

V programu Thunderbird zgoraj desno kliknite na ikono  in se nato z miško premaknite na Options. V meniju, ki se prikaže, izberite Account Settings.

Odpre se vam okno, v katerem lahko spreminjate nastavitve poštnega računa.

V meniju ob levi strani izberite Server Settings. Če imate za vrsto strežnika izbran IMAP Mail Server, v polje za Server Name vnesite imap.arnes.si, v polje Port vpišite številko 993 ter v polje User Name zapišite vaše uporabniško ime.

V levem meniju kliknite še na Outgoing server (SMTP) in odprejo se nastavitve strežnika za odhodno pošto. Izberite Arnesov strežnik mail.arnes.si in kliknite na gumb Edit.

Odprejo se nastavitve za strežnik SMTP, kjer lahko nastavite varno povezavo SSL. Pri polju Description navedete poljubno ime strežnika (ni pogoj), za Server Name vpišite mail.arnes.si ter izberite Port 587. Za Connection security izberite STARTTLS, za Authentication method izberite Normal password, v polje User Name pa vnesite vaše uporabniško ime. Na koncu za shranitev podatkov kliknite na gumb OK.

 
 
Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)