Skoči na glavno vsebino

Nastavitev programa MS Outlook 2003

Osebni podatki uporabljeni v spodnjem primeru so izmišljeni, pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

1. NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

Za namestitev novega e-poštnega računa izberite Orodja in nato E-poštni računi…

Nato izberite možnost Dodaj nov e-poštni račun in za nadaljevanje kliknite na gumb Naprej.

V tem primeru bomo opisali POP3 način dostopa, zato izberite možnost POP3.Nadaljujte s klikom na gumb Naprej.

V polje Vaše ime vpišite vaše ime in priimek, v polje E-poštni naslov vpišite vaš elektronski naslov, v polje Strežnik za dohodno pošto vpišite pop3.arnes.si, v polje Strežnik za odhodno pošto vpišite mail.arnes.si, v polje Uporabniško ime vpišite vaše uporabniško ime in v polje Geslo še vaše geslo. V primeru, da vas vpisovanje gesla vsakokrat, ko se želite poslati/preveriti pošto moti, potem izberite možnost Shrani geslo . Pazite, s tem se poveča možnost zlorabe uporabniškega imena, še posebej pri računalnikih, kjer (en) računalnik uporablja več oseb. Nastavitve lahko preverite s klikom gumba Preskusi nastavitve računa (če imate vzpostavljeno povezavo).

Po vnosu nastavitev za nadaljevanje kliknite na gumb Naprej.

Postopek zaključite s klikom na gumb Dokončaj.

2. SPREMINJANJE NASTAVITEV RAČUNA

Odprite meni Orodja in izberite možnost E-poštni računi.

V novo odprtem oknu izberite možnost Poglej ali spremeni obstoječe e-poštne račune in kliknite gumb Naprej.

Na seznamu poštnih računov izberite želenega, nato kliknite na gumb Spremeni.

Pojavi se identično okno (kot tisto pri postopku ustvarjanja novega računa s pomočjo čarovnika) v katerem lahko popravite vse pomembne nastavitve.

3. NASTAVITEV VARNE POVEZAVE SSL

Sledi še nastavitev varne povezave za ta poštni račun.

Arnes omogoča varno povezavo TLS (Transport Layer Security) in SSL (Secure Sockets Layer)- komunikacija med odjemalcem in strežnikom poteka v šifrirani obliki.

Arnes priporoča uporabo varne povezave TLS. Ker ta odjemalec tega standarda ne podpira, nastavite varno povezavo SSL.

Kliknite na gumb Več nastavitev.

Izberite zavihek Dodatno. Za oba strežnika odkljukajte možnost Ta strežnik zahteva šifrirano povezavo (SSL). Nastavitve potrdite s klikom na gumb Vredu. Vrata pri pop strežniku nastavite na 995, pri odhodnem strežniku pa na 465.

Arnes omogoča tudi SMTP avtentikacijo za odhodni strežnik, kar pomeni, da lahko pošto pošiljate preko Arnesovega strežnika, ne glede na to, v katerem omrežju se nahajate. Izberite zavihek Strežnik za odhodno pošto. Odkljukajte možnost Strežnik za odhodno pošto zahteva preverjanje pristnosti ter izberite nastavitev Uporabi enake nastavitve, kot jih ima strežnik za odhajajočo pošto.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)