Skoči na glavno vsebino

Srečanje Slovenske iniciative za nacionalni grid

torek, 10. 4. 2012 12:24


V sredo, 11. aprila 2012, bomo organizirali srečanje  Slovenske iniciative za nacionalni grid. Srečanje se bo pričelo ob 11. uri v prostorih Arnesa na naslovu Tehnološki park 18 v Ljubljani.

Od zadnjega srečanja se je slovensko omrežje grid povečalo za več novih centrov, nekaj obstoječih gruč pa je v zadnji tehnični fazi vključevanja. V omrežje je vključeno veliko število novih procesnih in diskovnih enot, uporabnikom pa omogoča tudi uporabo omrežnega diskovja in hitrih povezav med računskimi vozlišči (HPC). Zaživela je tudi slovenska splošna virtualna organizacija, s katero omogočamo posameznikom dostop do kapacitet slovenskega omrežja.

Tokrat bomo na srečanju predstavili novosti v slovenskem omrežju, trende v evropskem razvoju na področju omrežnega računalništva (vmesne opreme grid ter sorodnih tehnologij: HTC, HPC, cloud computing ipd.) ter nekaj primerov uspešne uporabe slovenske infrastrukture.

Na srečanje iniciative, obveščanje in vključitev uporabnikov ter svojih računskih središč v nacionalno omrežje vabimo vse zainteresirane organizacije. Predstavili vam bomo možnosti za razvoj slovenskega računskega omrežja ter integracijo raziskovalnih centrov v nacionalna, evropska in druga mednarodna omrežja. Srečanje bo služilo tudi kot forum za izmenjavo podatkov in mnenj ter vzpostavitev novih navezav med obstoječimi središči in kapacitetami.

Predlagani dnevni red srečanja:

 1. Slovenska iniciativa za nacionalni grid
  • Pregled sklepov prejšnjega sestanka (november 2010)
  • Razvoj Slovenske iniciative za nacionalni grid
 2. Grid v svetu
  • Novice s konference EGI Community Forum 2012
  • Razvoj vmesne programske opreme ARC
 3. Grid za uporabnike
  • Kako do dostopa: od certifikata do prve naloge
  • Primeri slovenskih uporabnikov (gen.vo.sling.si)
 4. Grid za organizacije
  • Tehnični postopek za vključitev vašega računskegasredišča
  • Forum za sodelovanje in virtualne organizacije
 5. Razprava

Srečanje bo trajalo predvidoma 2 uri.

Vse zainteresirane prosimo, da čim prej potrdijo svojo udeležbo oz. predlagajo spremembe dnevnega reda. Dokumentacijo in gradivo bomo objavili na spletu ter vas obvestili o objavi.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo preko e-naslova info@arnes.si.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)