Skoči na glavno vsebino

SLING na konferenci o superračunalništvu

ponedeljek, 4. 6. 2018 10:10

Na ljubljanski pravni fakulteti je v preteklem tednu potekala superračunalniška konferenca European HPC Summit Week, ki je predvsem na osrednjem dogodku evropskega superračunalniškega združenja PRACE – Pracedays – združil znana imena s področja superračunalništva.

Na konferenci so se srečali akademski strokovnjaki in strokovnjaki iz industrije, ki so predstavili svoje napredke na področju raziskav in razvoja, ki jih podpira superračunalniška tehnologija.

Arnes je na konfereci sodeloval s predstavitvijo Slovenskega nacionalnega superračunalniškega omrežja SLING, ki povezuje razpršene računske kapacitete v Sloveniji. Predstavitveni letak si lahko ogledate tukaj.

Preprost dostop do superračunalniških kapacitet

SLING raziskovalcem omogoča preprost in standardiziran dostop do infrastrukture za paralelno računanje in obdelavo podatkov, pri čemer lahko uporabljajo procesorske enote, omrežne povezave in diskovne kapacitete številnih računalniških gruč v različnih računskih centrih v Sloveniji in celotnem omrežju Evropske inciative za grid.

V Sloveniji lahko superračunalniško infrastrukturo uporabljate vsi raziskovalci, pišite nam na info@sling.si. Na voljo vam je tudi Arnesova testna gruča s 4.300 jedri.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)