Skoči na glavno vsebino

Objavite spletne vsebine na lastni domeni na Arnesovem Blogu

torek, 28. 1. 2014 10:59

Na priljubljenem spletnem orodju Arnes Blog, s pomočjo katerega lahko hitro in enostavno izdelate spletne strani, predstavite projekte in spletne dnevnike, smo Arnesovim članicam omogočili možnost objave vsebin pod lastno registrirano domeno.

S tem je Arnes Blog postal idealno orodje za postavitev spletnih mest za tiste organizacije, ki želite čim bolj preprosto objaviti svoje spletne vsebine, saj od uporabnikov ne zahteva toliko tehničnega znanja in časa, kot bi ga sicer, če bi želeli sami postaviti lastni sistem za upravljanje z vsebinami.

Tako si lahko šole, knjižnice, društva … že v slabem dnevu postavite lastno spletno mesto ali na spletu predstavite svoj projekt – vse to pod izbrano registrirano domeno.

Predvsem prehod na Arnes Blog priporočamo tistim lastnikom spletnih vsebin, ki uporabljate lastne spletne aplikacije (npr. sistem za upravljanje z vsebinami Joomla), vendar imate težave z rednim posodabljanjem sistema, kar predstavlja precejšnjo izpostavljenost zlorabam. Vdori v spletne strežnike, kjer so postavljeni neposodobljeni sistemi za upravljanje z vsebinami, napadalcem omogočajo izvajanje poljubnih ukazov na strežniku s pravicami, ki so dodeljene spletnemu strežniku, tudi npr. pošiljanje neželene pošte, virusov, izvajanje tako imenovanih DOS-napadov …

Če vdiralec na vaše spletno mesto naloži orodja, s katerim povzroča škodo drugim uporabnikom na spletu, ste lahko soodgovorni tudi vi, če ob obvestilu o tej dejavnosti ustrezno ne ukrepate!(Vir: ABC varnosti za lastnike spletnih strani).

Arnes Blog temelji na WordPress  – prosti programski opremi  in platformi (zelo priljubljeni tudi pri večjih ponudnikih spletnih vsebin), za katero skrbimo in jo redno vzdržujemo na Arnesu.

Obrazec, na katerem lahko na svojo spletno vsebino na Arnesovem Blogu vežete registrirano domeno, najdete tukaj.

Če bi želeli pridobili več informacij o možnostih uporabe Arnesovega Bloga oz. napotke o migraciji obstoječih spletnih vsebin, nam prosim pišite na helpdesk@arnes.si ali nas pokličite na (01) 479 88 00 in z veseljem vam bomo svetovali.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)