Skoči na glavno vsebino

Objavili smo učna gradiva z natečaja »Varna raba interneta«

četrtek, 4. 6. 2015 9:36

V okviru Konference Arnes 2015, ki je potekala 27. 5. 2015 v Kranjski Gori, so bili predstavljeni zmagovalci natečaja »Varna raba interneta« ter njihove izvedbe varnih šolskih ur. Izvedbe šolskih ur, ki smo jih na natečaju prejeli, so bile vse po vrsti izvrstne, tako da je imela komisija pri svoji odločitvi zelo težko delo. Odločili smo se, da z možnostjo predstavitve šolskih ur na Konferenci Arnes 2015 še posebej nagradimo Mojco Borin, Simona Dražiča, Anito Smole in Sonjo Strgar, izpostavljene pa so bile tudi šolske ure Karline Strehar, Ane Cencelj in Helene Ferjančič (prenesete si jih lahko na naslovu znam.arnes.si).

Danes je naravno in samoumevno, da internet uporabljamo vsi, od najmlajših do najstarejših. Uporabljamo ga za različne namene in na različne načine in vsi imamo občutek, da ga znamo uporabljati. Vprašanje, ki se postavlja je, ali ga znamo uporabljati varno? Arnes se tega problema že dolgo zaveda, zato je že od leta 1999 tako ali drugače vključen v mednarodno mrežo, ki se posveča tej tematiki, od leta 2004 pa je tudi partner v projektu osveščanja SAFE-SI. Med drugim v okviru te dejavnosti izvaja predavanja in druga izobraževanja o tej tematiki, vključno s tritedenskim spletnim tečajem (MOOC). V zadnjem letu pa je pripravil tudi video gradiva (za osnovnošolce, za srednješolce), ki jih učitelji, pa tudi starši in mlajši uporabniki interneta že uporabljajo.

Vabimo vas, da si razpoložljiva gradiva in prav vse izvedbe šolskih ur s področja varne rabe interneta ogledate tudi sami na spletni strani znam.arnes.si – navsezadnje jih lahko že takoj uporabite tudi pri izvedbi svojih šolskih ur.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)