Skoči na glavno vsebino

MOOC-V: O kraji gesel, virusih in spletnem nasilju

četrtek, 22. 2. 2018 10:20

14. marca 2018 je Arnes začel z osmo izvedbo spletnega tečaja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij – MOOC-V. Tečaj je v prvi vrsti namenjen predvsem zaposlenim v šolstvu, udeležite pa se ga lahko tudi vsi ostali, ki vas zanima obravnavana tematika. 

Na tečaj se lahko še vedno prijavite prek spletnih skupnosti na portalu SIO. Za prijavo uporabite AAI-račun, lahko se prijavite tudi z navadnim profilom, ki ga ustvarite. Ključ za vstop v tečaj je mooc2018marec (podrobnejša navodila). Vstop v tečaj je možen od 28. februarja dalje.

Izobraževanje bo potekalo tri zaporedne tedne, na njem pa boste pridobili veščine, ki vam bodo pomagale pri spopadanju z nevarnostmi na spletu. Kraja gesel, izsiljevalski virusi in spletno nasilje so le nekateri izmed pojavov, s katerimi imajo stik zaposleni v šolstvu. Na tečaju se boste naučili pravilno in učinkovito soočati s problemi, povezanimi z internetom in sodobnimi tehnologijami.

Obravnavane tematike

Vsak teden bo pozornost namenjena obravnavi eni izmed sledečih tematik:

  • zaščita naprav
  • zaščita zasebnosti in digitalne identitete
  • zaščita zdravja in okolja

Nova gradiva in naloge bodo objavljene enkrat tedensko, aktivnosti znotraj tedna pa lahko izvajate v časovnem okviru, ki ga določite sami. Vsebine so prilagojene tako tistim, ki imajo osnovno znanje o tematiki, kot tudi zahtevnejšim uporabnikom. V tokratno izvedbo bomo dodali tudi dva posnetka “Arnesovci telovadijo”, kjer vam bomo v okviru teme varovanje zdravja s kolegi iz Arnesa prikazali vaje, ki so namenjene predvsem tistim, ki veliko presedimo pred zasloni.

Udeležbo priporočamo vsem, zlasti pa učiteljem 

Tečaj je koristen predvsem za učitelje, saj prenašajo znanje na mlajše generacije. Te so res rojene v digitalni dobi in imajo na prvi pogled veliko znanja o tehnologijah, vendar je njihovo znanje pogosto zgolj površinsko, manjka jim izkušenj iz resničnega sveta. Pogosto se ne znajo in ne zmorejo soočiti s posledicami svojih dejanj na spletu, učitelji pa so tisti, ki jih lahko vodijo in usmerjajo pri njihovem delovanju in jih z osveščanjem varujejo pred nevarnostmi.

Po uspešno opravljenem tečaju udeleženci prejmejo Mozilino značko »Pametni uporabnik interneta«. V kolikor se naknadno odločite za udeležbo na srečanju v živo, dobite potrdilo o usposabljanju v trajanju 16 ur.

Vljudno vabljeni  k udeležbi na tečaju!

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)