Skoči na glavno vsebino

Mednarodna konferenca o digitalnem izobraževanju in AI

sreda, 20. 10. 2021 7:00

8. in 9. novembra bo v Ljubljani, v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, potekala mednarodna konferenca Resetting Education and Training for the Digital Age, ki se je bodo udeležili predstavniki vseh držav EU in kjer bosta osrednji temi digitalno izobraževanje in umetna inteligenca.

Fizična udeležba na dogodku bo sicer omejena, vendar bo celotno dogajanje možno spremljati in v njem sodelovati virtualno. Konferenca bo odprla prostor za razpravo o priložnostih in izzivih digitalizacije izobraževanja med različnimi deležniki – od praktikov in raziskovalcev do odločevalcev. S spodbujanjem razprave bo razbijala strukturne ‘silose’ in prispevala k dialogu med različnimi strokovnjaki ter k iskanju skupnih inovativnih in učinkovitih pristopov. Beseda bo tekla tudi o vlogi šole v digitalizirani družbi.

Priložnosti in izzivi digitalizacije

Konferenca bo odprla prostor za diskusijo o priložnostih in izzivih, ki jih prinaša digitalizacija izobraževanja različnim deležnikom, ki so vključeni v ta proces. Namen konference je predvsem spodbujati sodelovanje med različnimi deležniki, prepoznati, deliti in razčleniti dobre prakse, povezati nacionalne in mendarodne iniciative za digitalizacijo izobraževanje in podpreti medsektorsko sodelovanje ter nove modele izmenjave digitalnih učnih vsebin.

Konferenca bo gostila sedanje in prihodnje predstavnike primarnega in sekundarnega izobraževanja, praktični primeri pa bodo izvirali iz vseh delov izobraževalne vertikale, vključno s terciarnim izobraževanjem. Tako bodo predstavljeni pogledi na ključna vprašanja za prihodnost digitalizacije izobraževanja, ki zadevajo udeležence v tem procesu in dodajo ključna sporočila za konferenco Conference on the Future of Europe. Na konferenci bodo sodelovali učitelji, raziskovalci in odločevalci iz držav članic EU, višji uradniki Evropske komisije in državni predstavniki izobraževanja, usposabljanja in inovacij.

Urnik tematskih predavanj konference lahko najdete tukaj, sam prenos v živo pa bo na voljo na tej strani. Na konferenci lahko sodelujete v živo ali virtualno. Prijavnico za obe možnosti izpolnite tukaj in v njej označite izbrani način sodelovanja.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)