Skoči na glavno vsebino

KOBI v šoli za učitelje in učence

ponedeljek, 22. 4. 2024 13:58

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje omogoča uporabo pripomočka KOBI v šoli za učenje in utrjevanje branja. Pripomoček je na voljo strokovnim delavcem in učencem v osnovnih šolah, osnovnih šolah s prilagojenim programom ter zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami v 3-letnem obdobju od marca 2024 do marca 2027.

Kaj je KOBI v šoli?

KOBI v šoli je pripomoček za učenje in utrjevanje branja in omogoča marsikaj; prilagoditi je mogoče prikaz besedila glede na potrebe učenca – od velikosti črk do barve ozadja, poleg tega pa lahko tako učenec zase kot tudi strokovni delavec za skupino učencev spremlja napredek pri branju. Dostop je omogočen na tabličnih računalnikih in telefonih z operacijskim sistemom Android ali iOS.

Dostop z AAI-računom

Strokovnim delavcem je dostop omogočen z AAI računom, učenci pa do vsebin dostopajo s pomočjo QR kod, ki jih je ustvaril strokovni delavec. Na spletni strani https://kobiapp.si so dostopna navodila in video gradiva za pomoč pri delu.

Usposabljanje

Prvo usposabljanje za strokovne delavce za uporabo pripomočka bo 9. maja 2024. Več informacij o usposabljanju najdete na https://kobiapp.si. Število mest je omejeno, zato čim prej vabljeni k prijavi.

Naložba je del ukrepov načrta, ki se financira iz mehanizma za okrevanje in odpornost.

 

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)