Skoči na glavno vsebino

Kako smo na SIRikt-u povezovali znanje?

torek, 24. 4. 2018 13:36

Na 11. mednarodni konferenci SIRikt se je 19. in 20. aprila zbralo več kot 800 učiteljev, ki so v treh tematskih sklopih, Raziskovalci lastne prakse, Igrifikacija in Digitalni razkorak, iskali ideje in priložnosti za nadgradnjo poučevanja s pomočjo IKT.

Na konferenci tudi o programu SIO-2020

Arnesova misija SIRikt se je začela z nagovorom direktorja Marka Bonača, nadaljevala pa s predstavitvijo dobrih praks s strani učiteljev, dogodkom, ki je bil posvečen programu SIO-2020, zanimivim predavanjem o zasvojenostih od sodobnih tehnologij, medijski pismenosti in varnosti na spletu ter Arnesovih storitev.

Predavanja si lahko ponovno ogledate na portalu Arnes Video.

Dijaki so skrbeli za prenos v živo

Luka, Laura, Aljaž, Mitja, Žan in Sebastjan, dijaki četrtega letnika Srednje šole za oblikovanje Maribor, so pod vodstvom učitelja Dejana Paske in s pomočjo strokovnjakov z Arnesa omogočili ogled plenarnih predavanj v živo. Prenos v živo lahko posnamete in objavite tudi sami na portalu Arnes Video in na lastni spletni strani.

Dijaki so med konferenco ustvarili tudi video, v katerem so ujeli zanimivo konferenčno dogajanje.

Konferenco je skozi lečo fotoaparata spremljal fotograf Žiga Koritnik. Fotografije si lahko ogledate na profilu Arnesa na Facebooku.

Preberite še:

SIRikt so organizirali Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Arnes, Center za poklicno izobraževanje, Šola za ravnatelje, in CMEPIUS.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)