Skoči na glavno vsebino

Delovanje storitev enotnega izobraževalnega okolja Arnes

ponedeljek, 19. 10. 2020 12:04

Težavo, ki je povzročala nedosegljivost Arnes Učilnic v dopoldanskem času, smo odpravili. Arnes Učilnice znova delujejo. Stanje storitve bomo podrobno spremljali.

20. oktober: Nedosegljivost Arnes Učilnic

20. oktober: Arnes Učilnice so trenutno nedosegljive, uporabnikom se opravičujemo. Težave smo odkrili in jih odpravljamo. V čim krajšem času vam bomo podali več informacij. AAI-prijave delujejo, tudi vse ostale storitve, npr. videokonference Arnes Zoom, ki jih lahko uporabite za izobraževanje na daljavo.

19. oktober: Preobremenjenost sistema AAI in Arnes Učilnic

19. oktobra 2020, je Arnes doživel izredno povečanje uporabe vseh storitev enotnega izobraževalnega okolja Arnesa. Preobremenjen je bil sistem enotne prijave (AAI), a je Arnes težave odpravil v dveh urah. Arnes Učilnice še vedno delujejo upočasnjeno, odkrili smo ozko grlo in ga odpravljamo. Izboljšanje pričakujemo že tekom dneva. Ostale storitve delujejo brez težav.

Arnes je v času epidemije dobil dodatna sredstva v sklopu programa COVID-19 IKT za VIZ, ki jih je skupaj z rednimi sredstvi vložil v razširitev osnovne infrastrukture, nadgradnjo storitev in za nadomeščanje opreme, ki jo je dobil v posodo med prvim valom epidemije. Trenutno intenzivno vgrajujemo dodatno opremo, ki jo je Arnes, zaradi stanja na trgu in pomanjkanja opreme, dobil v preteklem tednu. Zmogljivosti bomo še dodatno širili z opremo, ki jo bo Arnes dobil čez nekaj tednov.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)