Skoči na glavno vsebino

Arnes v Digitrajnem učitelju z usposabljanji za VIZ

petek, 29. 9. 2023 11:44

Arnes kot partner sodeluje v inovativnem projektu Digitrajni učitelj, ki dviguje kompetentnost strokovnih delavcev v izobraževanju na področjih digitalne, trajnostne in finančne pismenosti ter vzpostavlja aktivne samoučeče se skupnosti.

Usposobiti 20.000 delavcev v vzgoji in izobraževanju

»Digitalno izobraževanje pomeni ustvarjanje učnega okolja, ki omogoča smiselno, varno in interaktivno uporabo digitalne tehnologije. Cilj je dvigniti znanje in kompetence vseh udeležencev izobraževanja, s poudarkom na ustvarjalnosti in inovativnosti. To vključuje tudi izkoriščanje priložnosti, ki jih ponuja digitalna tehnologija, in obvladovanje izzivov, ki jih prinaša,« je poudaril minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda.

Cilj projekta je uspešno usposobiti najmanj 20 tisoč strokovnih in vodstvenih delavcev v vzgoji in izobraževanju.

»S tem bi zagotovili dvig digitalnih kompetenc, kompetenc za trajnostni razvoj in finančne pismenosti,« je izpostavil dr. Igor Pesek, vodja Službe za digitalizacijo izobraževanja, na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje.

Arnesova dolgoletna prizadevanja za prenos znanja

Direktor Arnesa, Marko Bonač, je povedal, da je: »Arnesova prisotnost v projektu naravno nadaljevanje naših dolgoletnih prizadevanj, da bi ob podpori šolam pri uporabi digitalnih tehnologij učiteljem in strokovnim delavcem prenesli čim več znanja o praktični uporabi tovrstne tehnologije pri pouku. Hkrati želimo ozaveščati o varni in pametni uporabi digitalnih tehnologij, kar vključuje zasebnost, spletno nasilje, kritično presojo vsebin in zasvojenost. Arnes v tesnem stiku z učitelji stalno razvija in izvaja različne oblike usposabljanj, ki jih obiskuje na tisoče učiteljev

13 izobraževalnih dni in dvodnevna konferenca

Razvojni projekt je edinstven, ker hkrati vključuje zaposlene v vrtcih, osnovnih, srednjih in višjih šolah, glasbenih šolah in v šolah s prilagojenim programom, kot tudi zaposlene pri izvajalcih programov izobraževanj za odrasle. Posamezni vzgojitelj, učitelj ali predavatelj bo imel na voljo 13 izobraževalnih dni, ki bodo sestavljena iz samostojnega dela, vaj in usposabljanj v živo. Projekt vodi založba Rokus Klett s pridruženimi partnerji, med katerimi je tudi Arnes.

Več informacij o aktualnih aktivnostih in bližajoči se dvodnevni konferenci najdete na digitrajni.si.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter Evropska unija – NextGenerationEu. Vse informacije o izvajanju Načrta za okrevanje in odpornost (NOO) v Republiki Sloveniji najdete na spletni strani noo.gov.si.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)