Arnes Učilnice

Arnes Učilnice je storitev, ki temelji na spletnem sistemu Moodle in omogoča digitalno učno okolje za učitelje in učence. Samo vzdrževanje Moodla je lahko zahtevno, saj je za upravljanje potrebnega kar nekaj znanja o operacijskih sistemih, spremljati je potrebno izdaje popravkov in nadgradenj, izdelovati varnostne kopije in upravljati uporabniške račune.

Na Arnesu skrbimo za tehnično vzdrževanje in s tem uporabnikom omogočamo, da se popolnoma posvetijo vsebinam, ki so pomembne v samem šolskem procesu in uporabi učilnic.

Varnost

V preteklosti je bilo veliko Moodlov zastarelih in ranljivih, pri Arnes Učilnicah pa za varnost, izdelavo varnostnih kopij in namestitev zadnjih popravkov skrbi Arnes. Poskrbljeno je za odlično odzivnost, ne glede na to, koliko uporabnikov ima posamezni Moodle.

Prijava v Arnes Učilnice

Arnes Učilnice omogočajo prijavo izključno prek AAI-računa vključene organizacije (več o postopku pridružitve si lahko preberete na strani Arnes AAI) ali anonimnega dostopa za gosta. AAI-račun vam namreč pomaga pri delitvi organizacij znotraj enega Moodla. Tako imate v Arnes Učilnicah možnost, da ročno vpisujete le člane iz lastne organizacije.

Če doslej še niste uporabljali AAI-računa, si lahko več informacij o tem pogledate video o AAI-prijavi

Vsi sodelujoči v Arnes Učilnicah morajo imeti uporabniške račune ustvarjene prek portala SIO.MdM. V Arnes Učilnicah ne morete upravljati uporabniških računov. Uporabniške račune prav tako upravljate v sistemu za nadzor AAI-računov SIO.MdM

Vtičniki in teme

Obstaja še nekaj specifičnih lastnosti uporabe Moodla na Arnes Učilnicah. Moodle na Arnes Učilnicah v največjem možnem obsegu pokriva potrebe uporabnikov. Za varnost, izdelavo varnostnih kopij in namestitev zadnjih popravkov skrbimo na Arnesu. Zaradi tega je nabor skrbniških funkcionalnosti manjši. Funkcionalnosti na nivoju predmeta pa so enake kot v katerikoli drugi postavitvi Moodla. Tako lahko spremenite videz oziroma teme na nivoju kategorije, ne pa tudi na nivoju predmeta.

Nabor vtičnikov oziroma dodatkov prav tako določamo na Arnesu in za njih tudi skrbimo. Na voljo so najbolj popularni, za katere lahko zagotovimo, da imajo dobro podporo razvijalcev.

Za zahtevnejše uporabnike: Strežnik po meri

Če si želite večje prilagodljivosti Moodla in drugačno podobo lahko Moodle v primeru selitve iz strežnika Arnes GVS preselite na Arnesov Strežnik po meri. Arnes Učilnice priporočamo tistim, ki želite brezplačne učilnice na klik in se posvečate vsebinam, Arnesovim strokovnjakom pa želite prepustiti tehnično vzdrževanje, skrb za varnost in redne posodobitve.

Naročilo storitve

Storitev je mogoče naročiti prek Arnesovega Portala članic.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)