Skoči na glavno vsebino

Windows Server 2012 R2 posodobitev grafičnega gonilnika

Spodnja navodila prikazujejo postopek posodobitve Red Hat QXL grafičnega gonilnika iz različice 10.0.0.16000 na 10.0.0.18000.

Preverimo ali imamo starejšo različico grafičnega gonilnika. Odpreti je potrebno orodje “Device manager”. V oknu izberemo “Display adapters” –> “Red Hat QXL controller”. Z desnim miškinim klikom kliknemo na omenjeno opcijo in izberemo “Properties”. Nato kliknemo na zavihek “Drivers”. Malo nižje je napisana različica gonilnika. V kolikor je napisana različica 10.0.0.16000, bo le-tega potrebno posodobiti. V kolikor imate različico 10.0.0.18000, vam spodnjih korakov ni potrebno izvesti, saj že uporabljate najnovejšo različico gonilnika.

Preko SPM spletnega vmesnika je potrebno v lastnostih virtualnega strežnika v CD pogon vstaviti ISO sliko z gonilniki.

Nato je potrebno klikniti na gumb “Vstavi”. Strežnik mora biti predhodno prižgan.

Nekaj trenutkov kasneje se vam bo v virtualnem strežniku pojavil CD z Windows gonilniki. Gonilnik je potrebno ročno posodobiti. Namestitev z priloženim nameščevalnikom ne namesti novejšega gonilnika.

To storite tako, da kliknete na gumb “Update Driver…” v lastnostih Red Hat QXL kontrolerja:

Izbrati je potrebno “Browse my computer for driver software

V naslednjem oknu je potrebno vpisati pot do mape gonilnika. Načeloma se nahaja v D:\virtio\qxldod\2k12R2\amd64 . Nato je potrebno klikniti na gumb “Next”.

V kolikor se je gonilnik uspešno posodobil, se vam prikaže naslednje okno:

Različico gonilnika lahko preverite s pregledom lastnosti Red Hat QXL kontrolerja:

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)