Skoči na glavno vsebino

Prenos pošte z enega poštnega predala na drugega

E-pošto lahko z enega e-računa na drug prenesete najlažje v aplikaciji Outlook. Spodnja navodila prikazujejo postopek prenosa e-pošte iz enega Arnesovega e-poštnega naslova na drugega. V primeru, da imate že ustvarjeno datoteko tipa MIME ali Mbox, lahko sledite navodilom za uvoz pošte v spletnem vmesniku Arnes Webmail.

1.Dodajanje računov v Outlook

Za prenos sporočil med računoma boste morali oba računa dodati v aplikacijo Outlook. To storite tako, da za oba računa sledite prvemu in drugemu koraku navodil za nastavitev programa MS Outlook 2019, ali pa na seznamu poštnih vmesnikov izberete svojo različico in sledite tistim navodilom.

2. Prenos e-poštnih sporočil

Ko boste v aplikaciji Outlook imeli dodana oba računa, lahko prenesete vsa elektronska sporočila iz ene mape Prejeto v mapo Prejeto drugega računa. V tej mapi so vsa sporočila, katera je potrebno izbrati vsa naenkrat. To se stori s klikom na Ctrl+a, ko boste to storili, se sporočila prenese tako, da pritisnete levi klik na miški in ga pridržite, ter vsa sporočila prestavite v drugo mapo (drag & drop).

3. Zaključitev postopka

Po končanem prenosu pošte je priporočeno, da se oba računa v primeru neuporabe vmesnika odstranita, če poštni program Outlook uporabljate, pa odstranite le račun, s katerega ste prenašali pošto.

Postopek odstranitve računa je sledeč, odprite meni Datoteka, izberite možnost Informacije ter Nastavitve računa… .

Izberemo račun, ki ga želimo odstraniti in pritisnemo na gumb, Odstrani na vrhu tabele.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)