Arnes Učilnice

Arnes Učilnice je storitev, ki temelji na spletnem sistemu Moodle in omogoča digitalno učno okolje za učitelje in učence. Samo vzdrževanje Moodla je lahko zahtevno, saj je za upravljanje potrebnega kar nekaj znanja o operacijskih sistemih, spremljati je potrebno izdaje popravkov in nadgradenj, izdelovati varnostne kopije in upravljati uporabniške račune.

Na Arnesu skrbimo za tehnično vzdrževanje in s tem uporabnikom omogočamo, da se popolnoma posvetijo vsebinam, ki so pomembne v samem šolskem procesu in uporabi učilnic.

Varnost

V preteklosti je bilo veliko Moodlov zastarelih in ranljivih, pri Arnes Učilnicah pa za varnost, izdelavo varnostnih kopij in namestitev zadnjih popravkov skrbi Arnes. Poskrbljeno je za odlično odzivnost, ne glede na to, koliko uporabnikov ima posamezni Moodle, ob tem pa je enostavno tudi upravljanje z uporabniki, ki se v Arnes Učilnice prijavljajo z uporabniškimi računi AAI.

Naročilo storitve

Pogoj za uporabo Arnes Učilnic je, da je organizacija vključena v AAI federacijo (več o postopku pridružitve si lahko preberete na strani Arnes AAI) in da imajo vsi sodelujoči v učilnicah uporabniške račune ustvarjene preko SIO.MDM portala.

Storitev je mogoče naročiti preko Arnesovega Portala članic.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)