Vodič: Iz WordPress na GVS na Arnes Splet

Arnes Splet je najboljša rešitev za postavitev spletišč. Temelji na najbolj razširjenem in priljubljenem sistemu za upravljanje spletnih vsebin – WordPress, s prijaznim vmesnikom pa lahko hitro in preprosto postavite spletno stran in se posvetite vsebini.

V video vodiču vam bomo predstavili selitev vašega spletišča iz platforme WordPress na strežniku Arnes GVS na Arnes Splet, in vam podali napotke za selitev Joomle, statične strani in spletišča z drugega sistema CMS na Arnes Splet, ki ima nekaj specifičnih lastnosti enotne postavitve platforme WordPress za več organizacij (prijava, vtičniki in teme).

  1. Selitev Joomle na Arnes Splet
  2. Selitev iz platforme WordPress na Arnes Splet
  3. Selitev statične spletne strani in drugih sistemov CMS
  4. Preusmeritev domene na Arnes Splet
  5. Spletni tečaj za Arnes Splet

 

Uporabniški računi na Arnes Spletu

Arnes Splet omogoča prijavo z AAI-računom upravičene organizacije. Če doslej še niste uporabljali AAI-računa, si lahko za več informacij o tem pogledate video o AAI-prijavi. Upravljanje uporabniških računov na Arnes Spletu ni mogoče, uporabniške račune upravljate v sistemu za vodenje AAI-računov, kot je SIO.MdM.


Vaši uporabniški računi se pri selitvi ne bodo prenesli. Za prijavo boste uporabljali AAI-račun.


 

Selitev Joomle na Arnes Splet

Uporabnikom, ki imajo na Arnes GVS strežnikih postavljeno spletno stran v sistemu Joomla, nudimo možnost avtomatiziranega prenosa obstoječih vsebin, prispevkov, kategorij in slik v prispevkih, na novo ustvarjeno spletišče v storitvi Arnes Splet. Za prenos poskrbimo na Arnesu, zahteva pa ga lahko administrator obstoječe spletne strani v Joomli.

V storitev Arnes Splet se prijavite tako, da kliknete na ikono “Prijavi se s svojim AAI-računom”. Nato sledite navodilom za prijavo z uporabo AAI-računa. Ustvarite novo spletišče, kamor se bodo prenesle obstoječe vsebine. Sledite navodilom za ustvarjanje novega spletišča.

Pošiljite zahtevek za prenos po elektronski pošti na naslov  in dopišite, iz katere spletne strani želite prenos (GVS strežnik in pot, kjer se nahaja Joomla) ter na katero spletišče naj se prenese (domena spletišča, ki ste ga ustvarili). Po preneseni vsebini lahko začnete z urejanjem vašega spletišča.

Na Arnesu smo pripravili delavnico na temo selitve z Joomle.

 

Selitev iz platforme WordPress na Arnes Splet

V video vodiču vam bomo pokazali postopek selitve vašega spletišča, postavljenega na lastni platformi WordPress na strežniku Arnes GVS, na Arnes Splet.

 

Selitev statične spletne strani in drugih sistemov CMS

Če spletišča in vsebine ne selite z Joomle ali WordPressa, morate vsebino ročno prenesti na Arnes Splet. Če se s platformo WordPress srečujete prvič, vam priporočamo udeležbo na spletnem tečaju za uporabo Arnes Spleta. Za prijavo na tečaj kliknite na povezavo v razdelku termini.

 

Preusmeritev domene na Arnes Splet

Selitvi in urejanju spletišča na Arnes Spletu sledi preusmeritev domene. Pripravili smo navodila za preusmeritev domene s strežnika Arnes GVS na Arnes Splet.

 

Spletni tečaj za uporabo Arnes Spleta

Ne glede na to, kateri sistem CMS ste uporabljali pred selitvijo na Arnes Splet, vam predlagamo udeležbo na spletnem tečaju za delo z Arnes Spletom. Datumi za prijavo na tečaj bodo objavljeni na spletnih straneh www.arnes.si in splet.arnes.si. Delavnica o uporabi Arnes Spleta ima prav tako navodila, ki predstavljajo del splošne uporabe Arnes Spleta.

 

V kolikor boste potrebovali pomoč pri katerem od korakov vam je Arnesov oddelek za pomoč uporabnikom na voljo na naslovu .

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)