Skoči na glavno vsebino

Kreiranje Arnes predala

V brskalniku odprite stran http://predal.arnes.si.

Za prijavo kliknite na gumb in vnesite svoj AAI račun (uporabniško ime, ki ste ga prejeli na vaši organizaciji; npr. ) in geslo. Več o prijavi z AAI računom si lahko preberete tukaj. Prikažejo se podatki, ki bodo poslani aplikaciji:

.

Za nadaljevanje kliknite .

Odpre se začetna stran:

.

Za ustvarjanje novega predala kliknite na gumb .

 

Izpiše se vaše ime, organizacija, možnosti za izbiro uporabniškega imena in primarnega elektronskega naslova ter geslo.

 

Izberite eno od ponujenih uporabniških imen oziroma predlagajte svojega. To storite tako, da v razdelku ‘Uporabniško ime’ izberete zadnjo možnost in v prazno okence vpišete želeno uporabniško ime. Sistem bo ob tem preveril, ali to uporabniško ime že obstaja. V tem primeru si boste morali izbrati drugo uporabniško ime. Prav tako morate izbrati elektronski naslov. Vaš osnovni e-naslov bo oblike ali . Kasneje boste lahko ustvarili do 3 virtualne elektronske naslove po lastni izbiri.
Začetno geslo je generirano naključno. Za drugo naključno generirano geslo kliknite na simbol paličice ob geslu. Geslo boste kasneje lahko spremenili.

Ko zaključite z izbiro uporabniškega imena in osnovnega elektronskega naslova, kliknite .

Odprl se bo okvir s pravili uporabe omrežja Arnes. Prosimo vas, da si pravila preberete, saj boste morali pred nadaljevanjem postopka potrditi, da ste s pravili seznanjeni in se z njimi strinjate. Za nadaljevanje obkljukajte okence ‘Se strinjam’ na dnu okvira in kliknite na .

 

 

Ko je vaš Arnes predal kreiran, se izpišejo osnovni podatki vašega predala: uporabniško ime, začetno geslo, primarni elektronski naslov, organizacija in ostali podatki. Priporočamo vam, da si to stran natisnete.

 

 

S klikom na povezavo ‘Domov’ v meniju na levi strani (na sliki ni razvidno) se vrnete na osnovno stran, kjer se sedaj izpišejo podatki o vašem Arnes predalu. Tu lahko spremenite geslo in dodate virtualne elektronske naslove s klikom na  .

 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)