Skoči na glavno vsebino

MOOC-V: O Internetu stvari, zaščiti zdravja in okolja

sreda, 30. 11. 2016 9:00

MOOC-V_tretji-teden_Internet-stvari_Arnes_iStock_000019034868_Large_500V tretjem tednu spletnega tečaja o varni rabi interneta in naprav MOOC-V se podajamo v Internet stvari, hkrati pa se bomo naučili ohraniti svoje zdravje in zaščititi okolje. Tečaju se lahko še vedno pridružite in opravite vse aktivnosti. Vljudno vabljeni tudi k sodelovanju na forumu.

Internet stvari je že med nami

Na konferenci Mreža znanja je predavatelj Chris Pinchen predstavil pogled na Internet stvari, ki sega izven klasičnih opisov prednosti povezanosti povezanosti aparatov bele tehnike, avtomobilov, mobilnikov in strojev na medomrežje, ki nam jih vsakodnevno predstavljajo prodajniki.

Svoje predavanje je strnil tako: »Ko SKYNET internet postaja vseprisoten in več moči namenjamo algoritmom, se moramo vprašati, kako bomo živeli v svetu masivnih botnetov interneta stvari, avtomobilov, ki bodo sprejemali “etične” odločitve o življenju in smrti, post-resničnih medijev, velikih podatkovnih baz, ki nam dajejo preobremenjujoče napačne rezultate in javnemu razkrivanju podatkov vsakogar? Ali si želite, da bi vaš opekač naredil popečene kruhke ali da uniči kritično infrastrukturo. Povezano življenje je bilo zabavno in igrivo, je zabave konec?«

Oglejte si videoposnetek predstavitve Chrisa Pinchena in se pridružite brezplačnemu tečaju MOOC-V.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)