Skoči na glavno vsebino

V šolske klopi z varnimi spletnimi aplikacijami

četrtek, 30. 8. 2018 9:16

Učiteljem in učencem so na voljo številne brezplačne aplikacije, na Arnesu pa vam pri njihovi rabi zagotavljamo tudi varnost in zasebnost.

Enostavna prijava in napredne aplikacije

Z AAI-računom, ki vam ga dobite pri informatiku vaše šole, se prijavite na portal Moj Arnes.

Med spletnimi aplikacijami boste našli spletno e-pošto v slovenskem jeziku, brez oglasov in z naprednim filtriranjem neželene pošte.

Do oskarja s šolskim spletiščem

Za šolski projekt lahko ustvarite sodobno spletišče na Arnes Spletu in ga optimizirate z rabo Arnes Analitike. Letos sta dijakinji Srednje šole Veno Pilon iz Ajdovščine za spletišče https://www.lesrecettes.si, ki sta ga postavili na Arnes Spletu, dobili slovenskega spletnega oskarja Netko.

Portal Moj Arnes vam bo omogočil tudi, da se prijavite v šolske Arnes Učilnice, ali pa se z Arnes Planerjem uskladite za klepet na spletnih videokonferencah Arnes VOX. Istočasno boste lahko v videokonferencah sodelovali vsi, z učiteljem med poukom, ali pa s sošolci doma.

S pomočjo Arnes Filesenderja lahko med seboj delite datoteke, ki so velike do 100 GB. Če gre za posnetke jih naložite na portal Arnes Video, kjer lahko poiščete tudi zanimive izobraževalne videoposnetke.

Brezplačno brezžično omrežje v 89 državah

Do Arnesovih spletnih aplikacij lahko dostopate na več kot 155 lokacijah v Sloveniji in v 89 državah sveta, kjer najdete brezplačno in varno brezžično omrežje eduroam, v katerega se kjerkoli prijavite tako, da vpišete AAI-račun in geslo.

Delite znanje in izkušnje z drugimi

Za lažji dostop do portala Moj Arnes skrbnikom šolskih spletišč predlagamo, da na spletišče dodate znak portala Moj Arnes in ustvarite povezavo na https://moj.arnes.si.

Obenem uporabnike portala Moj Arnes in Arnesovih storitev vabimo, da nam pošljete primere dobrih praks. Veseli bomo projektov, ki ste jih izvedli s pomočjo Arnesovih storitev, povezav do spletišč, ki gostujejo na Arnes Spletu in na katera ste ponosni, vaših kratkih izjav, kako vam pri delu služijo naše storitve …

Vse, kar bi želeli deliti tudi z drugimi, pošljite na info@arnes.si. S tem se strinjate, da primere dobrih praks lahko predstavimo na naših spletiščih oziroma dogodkih, ki so namenjeni različnim javnostim.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)