Skoči na glavno vsebino

Arnes se v letu 2018 odpravlja na pot po Sloveniji, da bi storitve Akademske in raziskovalne mreže Slovenije še bolj približal uporabnikom.


  • V ponedeljek, 14. maja 2018, ob 14.30, boste sodelavce Arnesa srečali na četrtem dogodku Arnes na poti, ki bo potekal v Tehnološkem parku 18, stavba B, predavalnica v pritličju, Ljubljana.
  • V ponedeljek, 21. maja 2018, ob 14.30, boste sodelavce Arnesa srečali na petem dogodku, ki bo potekal v I. osnovni šoli Celje, Vrunčeva ulica 13, Celje.

Na dogodek se lahko prijavite tukaj. Če imate težave s prijavo, pišite na podpora@sio.si.

V ponedeljek, 5. februarja, ste delo Arnesa že spoznali na prvem dogodku Arnes na poti, ki je potekal v Šolskem centru Novo mesto. V torek, 3. aprila, ste delo Arnesa spoznali na Zavodu Antona Martina Slomška, Maribor. V ponedeljek, 9. aprila, ste sodelavce Arnesa srečali na tretjem dogodku, ki je potekal v Šolskem centru Nova Gorica.


Sodelavci Arnesa vam bodo predstavili infrastrukturo, tehnologije in spletne aplikacije za izobraževalno, raziskovalno in kulturno sfero. Te povezujejo znanje 250.000 uporabnikov, tudi v sklopu Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju.

Bi vstopili v digitalno dobo?

Poudarek bo na predstavitvi enostavnih, brezplačnih in varnih spletnih aplikacij tistim, ki Arnesovih storitev še ne poznajo.

Na sproščeno druženje s strokovnjaki z Arnesa vabimo tudi računalnikarje in informatike. Prosimo vas, da udeležbo na dogodku predlagate vsem sodelavcem, ki bi jim spletne aplikacije in storitve olajšale pedagoško ali strokovno delo.

Druženje bo trajalo dve šolski uri. Sodelavci Arnesa vam bodo na voljo tudi za pojasnila in vprašanja glede uporabe spletnih aplikacij.

Razpored dogodka Arnes na poti


Seznam uporabnih povezav in gradiv za udeležence

  • Moj Arnes – portal z brezplačnimi in varnimi storitvami za uporabnike
  • Arnes Predal – aplikacija za upravljanje elektronske pošte
  • Arnes Splet – spletišče z navodili za vzpostavitev in upravljanje spletišča
  • Arnes Analitika – pregled funkcionalnosti orodja Arnes Analitika

Kontaktni podatki

Arnesinfo@arnes.si, 01 479 88 77
Pomoč uporabnikomhelpdesk@arnes.si, 01 479 88 00

Goran Medenjak – goran.medenjak@arnes.si
Iris Govedič – iris.govedic@arnes.si
Luka Kušar – luka.kusar@arnes.si
Ingrid Možina-Podbršček – ingrid.podbrscek@arnes.si
Jože Hanc – joze.hanc@arnes.si


Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)