Skoči na glavno vsebino

Nastavitev programa Pegasus 4.41

Osebni podatki uporabljeni v spodnjem primeru so izmišljeni, pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

Brezplačno različico programa najdete na naslovu: http://www.pmail.com

1. NASTAVITEV POŠTNEGA PREDALA

Pri prvem zagonu programa Pegasus se zažene čarovnik, ki vas vodi skozi postopek nastavitve e-pošte.

V tem primeru bomo opisali nastavitev programa Pegasus za enega uporabnika, zato za nadaljevanje kliknite ikono Single user.

Vpišite (polno) pot do mape, v kateri se bo shranjevaIa prejeta e-pošta. V primeru, da vam predlagana mapa C:PMAILMAIL ustreza, jo le potrdite s klikom gumba OK.

Za nadaljevanje kliknite na gumb Next.

V polje Your electronic mail address vnesite svoj elektronski naslov. Za nadaljevanje kliknite na gumb Next.

V polje The address of your POP3 server vnesite ime strežnika za prihajajočo pošto, to je pop3.arnes.si in nato kliknite na gumb Next.

V polje The address of your SMTP server vnesite ime strežnik za odhajajočo pošto, to je mail.arnes.si. Za nadaljevanje kliknite na gumb Next.

V primeru, da ste uporabnik klicnega dostopa (modem, ISDN) izberite možnost Dialup, sicer izberite možnost Network (kabelski dostop, najeti vod, ipd) in nadaljujte s klikom na gumb Next.

tem korakom ste zaključili nastavitev svojega poštnega računa. Kliknite na gumb Finish.

2. SPREMINJANJE NASTAVITEV RAČUNA IN NASTAVITEV VARNE POVEZAVE

Arnes omogoča varno povezavo TLS (Transport Layer Security) – komunikacija med odjemalcem in strežnikom poteka v šifrirani obliki.

Arnes priporoča uporabo varne povezave TLS. Če ta standard iz kateregakoli razloga ne bo deloval, lahko uporabite tudi SSL. Nedelovanje TLS povezave lahko povzroči prestara različica vašega poštnega odjemalca.

Za spremninjanje nastavitev povezave, odprite meni Tools in izberite možnost Internet options.

Na zavihku General lahko spreminjate osnovne nastavitve vašega e-poštnega naslova.

Na zavihku Receiving (POP3) lahko spreminjate nastavitve za dostop do POP3 strežnika (strežnik za prihajajočo pošto).

Za spreminjanje nastavitev kliknite na gumb Edit.

Pod zavihkom General lahko spremenite osnovne nastavitve za POP3 strežnik, kot denimo strežnik za prihajajočo pošto ter podatke za uporabniškem imenu in geslu. Vrata naj ostanejo nastavljena na 110 (tudi pri varni povezavi).

Nastavite še varno povezavo TLS za pop strežnik. Kliknite na zavihek Security.

Označite možnost Via STLS command in za potrditev kliknite na gumb OK.

Na zavihku Sending (SMTP) lahko spreminjate nastavitve za dostop do SMTP strežnika (strežnik za odhajajočo pošto). Za spreminjanje nastavitev kliknite na gumb Edit.

Pod zavihkom General popravite vrata na 587 (mail submission port), ki omogočajo SMTP avtentikacijo. To pomeni, da lahko pošto pošiljate preko Arnesovega strežnika, ne glede na to, v katerem omrežju se nahajate.

Nastavite še varno povezavo TLS za odhodni strežnik. Kliknite na zavihek Security. Označite nastavitev Via STARTTLS.

Nastavite še SMTP avtentikacijo. Označite možnost Log to the SMTP server using the following details, vnesite svoje uporabniško ime in geslo ter za potditev kliknite na gumb OK.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)