Skoči na glavno vsebino

Nastavitev programa OperaMail 9.23

Osebni podatki uporabljeni v spodnjem primeru so izmišljeni, pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

Brezplačno različico programa najdete na naslovu: www.opera.com/download/

Pri prvem zagonu Opera Maila se zažene čarovnik, ki vas vodi skozi postopek nastavitve e-pošte.

1. NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

Zažene se čarovnik, kjer izberite vrsto računa Regular e-mail (POP). Za nadaljevanje kliknite na gumb Next.

V naslednje okno vnesite svoje osebne podatke. Pod Real name vnesite svoje ime in priimek, pod E-mail address pa vnesite svoj elektronski naslov. Nastavitev računa nadaljujte s klikom na gumb Next.

Pod Login name vnesite svoje uporabniško ime in pod Password svoje geslo. Nato kliknite na gumb Next.

Sledi nastavitev poštnih strežnikov. V polje Incoming server vpišite pop3.arnes.si, hkrati pa odkljukajte možnost Use secure connection (TLS), v polje Outgoing server pa vnesite mail.arnes.si. Nastavitev varne povezave TLS za odhodni strežnik boste nastavili naknadno. Za nadaljevanje pritisnite na gumb Finish.

2. SPREMEMBA NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

V orodni vrstici izberite Tools in nato Mail and chat accounts…

Izpiše se seznam poštnih računov, ki so nastavljeni v tem odjemalcu. izberite Arnesov poštni račun in nato kliknite na gumb Edit.

Pod zavihkom General lahko spremenite nastavitve za elektronski naslov ter vaše ime in priimek.

3. NASTAVITEV VARNE POVEZAVE TLS

Arnes omogoča varno povezavo TLS (Transport Layer Security) – komunikacija med odjemalcem in strežnikom poteka v šifrirani obliki. Če ta standard iz kateregakoli razloga ne bo deloval, lahko uporabite tudi SSL. Nedelovanje TLS povezave lahko povzroči prestara različica vašega poštnega odjemalca.

Pod zavihkom Servers lahko spreminjate nastavitve strežnikov za prihajajočo in odhajajočo pošto.

Pri obeh strežnikih odkljukajte možnost Secure Connection (TLS). Pri odhodnem strežniku vrata (port) nastavite na 25, še boljša pa je nastavitev vrat na 587 (mail submission port), ki poleg varne povezave podpira tudi SMTP avtentikacijo. SMTP avtentikacija omogoča uporabniku, da vedno pošilja preko Arnesovega strežnika, ne glede na to, v katerem omrežju se nahaja. Če boste uporabljali tudi SMTP avtentikacijo, označite pri Authentication možnost Auto.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)