Skoči na glavno vsebino

Nastavitev programa MS Outlook Express

Osebni podatki uporabljeni v spodnjem primeru so izmišljeni, pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

Brezplačno različico omenjenega programa najdete na naslovu: http://www.microsoft.com

1. NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

Pri prvem zagonu Outlook Expressa se zažene čarovnik, ki vas vodi skozi postopek nastavitve e-pošte.

V polje Ime ze prikaz vpišite vaše ime in priimek. Nadaljujte s klikom gumbaNaprej.

V polje E-poštni naslov vpišite vaš e-poštni naslov. Pri vpisu pazite na zadnji del naslova, kjer je pravilno guest.arnes.si (prevedeno kot gost) in ne quest.arnes.si. Nadaljujte s klikom gumba Naprej.

V polju Strežnik za prihajajočo pošto je lahko izbirate med dvema (POP3, IMAP) načinoma dostopa do e-poštnega predala. V tem primeru bomo opisali POP3 način dostopa, zato v polje Strežnik za prihajajočo pošto vpišite pop3.arnes.si, v polje Strežnik za odhajajočo pošto pa mail.arnes.si
Nadaljujte s klikom gumba Naprej.

V polje Ime računa vpišite vaše uporabniško ime in v polje Geslo še geslo.V primeru, da vas vpisovanje gesla vsakokrat, ko se želite poslati/preveriti pošto, potem izberite možnost Shrani geslo . Pazite, s tem se poveča možnost zlorabe uporabniškega imena, še posebej pri računalnikih, kjer (en) računalnik uporablja več oseb. Nadaljujte s klikom gumba Naprej.

Postopek zaključite s klikom na gumb Dokončaj.

2. SPREMINJANJE NASTAVITEV RAČUNA

Odprite meni Orodjain izberite možnost Računi.

V novo odprtem oknu izberite zavihek Pošta, izberite obstoječi račun in kliknite gumb Lastnosti.

Prikaže se novo okno, izbran je zavihek Splošno, kjer lahko spremenite svoje predhodno vpisane osebne podatke.

Nastavitve strežnikov najdete na zavihku Strežniki, kjer vpišete ime strežnika za prihajajočo in odhajajočo pošto, uporabniško ime in geslo. Možnost Pri prijavi uporabi varno preverjanje gesla ne sme biti odkljukana. Ker boste do odhodnega strežnika dostopali preko varne povezave in je omogočena tudi podpora za SMTP avtentikacijo (ki omogoča, da preko Arnesovega strežnika pošiljate pošto, ne glede na to, v katerem omrežju se nahajate), odkljukajte možnost Strežnik zahteva preverjanje gesla.

Kliknite na gumb Nastavitve, kjer lahko nastavite uporabniško ime in geslo na SMTP strežnik. Ker boste uporabljali iste podatke, kot za POP strežnik, označite prvo možnost Uporabi enake nastavitve kot za strežnik za prihajajočo pošto.

3. NASTAVITEV VARNE POVEZAVE SSL

Arnes omogoča varno povezavo TLS (Transport Layer Security) in SSL (Secure Sockets Layer)- komunikacija med odjemalcem in strežnikom poteka v šifrirani obliki.

Arnes priporoča uporabo varne povezave TLS, ker pa ta odjemalec tega standarda ne podpira, nastavite varno povezavo SSL.

Izberite zavihek Dodatno, za oba strežnika odkljukajte možnost Ta strežnik zahteva varno povezavo (SSL), kot prikazuje slika. Popravite tudi številko vrat: za pop strežnik je to 995, za smtp strežnik pa 465.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)