Skoči na glavno vsebino

Spletni števci so zgodovina, uporabljajte Arnes Analitiko

sreda, 17. 2. 2016 9:00

arnes-analitika_spletni-stevec-obiskov_arnes-splet_iStock_000064912631_LargeObveščamo vas, da smo v februarju ukinili Arnesov spletni števec obiskov (web counter ali hit counter). Spletni števec je program, ki prikazuje število obiskovalcev oz. ogledov, ki jih je deležna določena spletna stran. Ob namestitvi se številka na števcu poveča vsakič, ko do strani uporabnik dostopa preko spletnega odjemalca.

Števce so zamenjala bolj dodelana orodja

Številka se je navadno prikazovala v obliki slike ali teksta. Pri tem so bile v uporabi najrazličnejše pisave, oblike in barve, najbolj pogosto pa je bilo prikazovanje slike v obliki starega mehaničnega števca. Kasneje so se začeli vse bolj uveljavljati števci, ki so imeli namenoma v kodi hrošča, ki je povzročil, da se števec uporabnikom ni prikazoval in vpogled v statistiko le upravniki spletnih strani.

Števci so vrhunec popularnosti dosegli v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, nato pa so jih zamenjala bolj sofisticirana in dodelana orodja za merjenje spletnega prometa. Eno izmed prvih je bila skripta Analog, ki jo je bilo potrebno gostovati na svojem spletnem strežniku, nato pa se je vse uveljavila uporaba zunanjih sistemov, ki uporabljajo JavaScript. Ti sistemi sicer večinoma ne vključujejo elementov za prikaz obiskov na strani. Dandanes uporabljamo števce le tedaj, ko želimo poudariti “retro” podobo spletne strani.

Arnes Analitika je odlično orodje za vpogled v podatke

Na Arnesu uporabnikom že dlje časa nudimo storitev Arnes Analitika, ki je že vgrajena v storitev Arnes Splet, lahko pa se jo uporablja tudi povsem samostojno na katerikoli spletni strani. Za ukinitev števcev smo se odločili, ker funkcionalnosti Arnes Analitike močno prekašajo funkcijo spletnih števcev. V kolikor si želite na vaši strani še vedno poudariti “retro” podobo, vam svetujemo, da podobne števce poiščete kar na spletu.

Arnes Analitika je spletno orodje, ki vam omogoča vpogled v podatke o obiskovalcih vašega spletnega mesta. Z njim ugotovite, katere vsebine so najbolj obiskane, od kod prihajajo vaši obiskovalci, kje se izgubijo … in temu primerno oblikujete vašo spletno vsebino.

Podatkov pri uporabi Arnes Analitike ne delite z drugimi

Pri uporabi Arnes Analitike podatkov analize ne delite s tretjimi osebami, kar pomeni, da ohranite popoln nadzor nad podatki, posledično pa je tudi pridobivanje privoljenja za piškotke s strani obiskovalcev spletne strani enostavnejše.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)