Skoči na glavno vsebino

SIRikt: Srednješolci o uporabi mobilnikov v šolah

sreda, 28. 9. 2016 11:55

Arnes_mobilnik_mobitel_SIRikt_Gimnazija-Franca-Milosica-Ljutomer_500Srednješolci so se v četrtek, 29. septembra, ob 11. uri, pomerili v debati, v kateri so zagovarjali in nasprotovali uporabi mobilnikov v šolah. Gre za drugi del parlamentarne razprave pred mednarodno konferenco SIRikt, svoje mnenje o tematiki pa lahko delite na Twitterju (#mobiluč).

Kdo je bolj prepričljiv?

Arnes je znova poskrbel za prenos 45-minutnega parlamenta, ki ste ga lahko spremljali tudi na naši spletni strani. Udeležili sta se ga II. gimnazija Maribor in Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer kot zagovornici uporabe mobilnih telefonov, protiargumente sta zagovarjali Gimnazija Celje Center in Gimnazija Vič iz Ljubljane.

22. septembra so svoje argumente predstavile osnovne šole, tehtnica pa se je nagnila v prid nasprotnikov uporabe. Posnetek razprave si lahko ogledate tukaj.

Pozitivni vplivi vključevanja IKT v učni proces

Na Arnesu zagovarjamo vključevanje IKT v izobraževalne procese v šolah. Seveda je pri tem potrebno zagotoviti, da naprave, kot so na primer mobilni telefoni, ne postanejo moteč dejavnik pri pouku, ampak koristno orodje, s katerim lahko učenci pridobijo več znanja. Pri tem so jim lahko v pomoč tudi Arnesove spletne aplikacije, ki so namenjene tako učencem kot učiteljem.

Konferenca SIRikt je največji izobraževalni dogodek v Sloveniji, ki bo potekal 6. in 7. oktobra v Kranjski Gori.

Posnetek parlamentarne razprave srednjih šol

 

Preberite še:

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)