Skoči na glavno vsebino

Za prenos s SIRikt-a sta skrbela Arnes in ŠC Novo mesto

petek, 30. 9. 2016 9:00

Arnes_SIRikt_prenos-v-zivo_Arnes-Video_naslovna_500Tudi tisti, ki se mednarodne konference SIRikt niste udeležili, ste lahko plenarna predavanja in parlament spremljali po zaslugi dijakov Šolskega centra Novo mesto in Arnesove storitve Prenosi v živo, ki je del multimedijskih storitev portala Arnes Video.

Šest dijakov in Arnesovi strokovnjaki

Evgen, Matej, Mihael, dva Anžeta in Danijel, šest dijakov 2. in 3. letnika Šolskega centra Novo mesto, sicer udeležencev multimedijskega krožka, je pod strokovnim vodstvom Arnesovih strokovnjakov skrbelo za prenos plenarnih predavanj, ki so potekala v četrtek, 6. oktobra, od 9:00 do 13:00 in v petek, 7. oktobra, od 13:30 do 15:30.

Za prenos plenarnih predavanj, med katerimi ste lahko prisluhnili tudi zgodbi Tomija Dolenca z naslovom »Arnes v šole, za šole in/ali Kdo sem na spletu?«, so bili v uporabi Arnesovi strežniki, oddajanje je bilo v polni visoki ločljivosti, z možnostjo ogleda za nazaj, oziroma časovnim zamikom.

Parlament, ki je novost 10. jubilejnega SIRikta, je bil na sporedu v petek od 11:00 do 12:00. Na odru je svoje argumente o uvedbi obvezne uporabe mobilnih telefonov pri pouku podala tudi Maja Vreča.

Enostavni prenosi, ki so primerni tudi za profesionalce

Prenosi v živo so namenjeni vsem, ki želijo dogodke v realnem času prenašati na splet in tako omogočiti spremljanje konferenc, seminarjev, koncertov širši javnosti. Arnesovi prenosi v živo so primerni tudi za profesionalne prenose dogodkov, vsako leto tako Arnes prenaša dogajanje na konferencah Mreža znanja in SIRikt.

Prenos v živo lahko posnamete in objavite na portalu Arnes Video ter na lastni spletni strani.

Preberite še:

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)