Skoči na glavno vsebino

Register.si podelil nagrade Netko 2024

četrtek, 4. 4. 2024 14:53

S podelitvijo nagrad v osmih kategorijah in dvema posebnima nagradama žirije se je zaključilo tekmovanje Netko 2024 za najboljše spletne projekte pod domeno .si.

Podelitve sta se udeležila tudi vodja Registra.si, ga. Barbara Povše Golob in g. Nenad Šutanovac, direktor ZIT-a, ki deluje v sklopu Gospodarske zbornice Slovenija.

Podpora pobudi za podporo ženskam na področju kibernetske varnosti

V skladu s svojim poslanstvom in vizijo so se na Registru za vrhnjo domeno .si odločili, da s pomočjo zbranih prijavnin podprejo nekoga, ki si to v tem zahtevnem času res zasluži. Letos so to dekleta iz združenja Women4Cyber Slovenija – slovenski del evropske pobude za podporo ženskam na področju kibernetske varnosti.

Women4Cyber je pobuda, namenjena ozaveščanju o vrzeli med spoloma v kibernetski varnosti, spodbujanju in ustvarjanju strasti do poklicev na področju kibernetske varnosti pri mlajših generacijah, izobraževanju institucij in podjetij, ustvarjanju in promociji vzornikov. Na podelitvi nagrad so dekleta razbijala mite o stereotipih glede vključenosti žensk v IT poklice, kjer še vedno dominirajo moški. Izročile so tudi nagradi za Naj projekt in Naj oglaševalca/digitalca.

Na dogodku jih je obiskala tudi ga. Polona Kus, direktorica službe podpornih informacijskih sistemov na Zavarovalnici Triglav. Zbranim je podala svoja opažanja glede dinamike timov in uspešnosti podjetij, kjer se ženske vključuje v poslovne procese na področjih informacijskih tehnologij in kibernetske varnosti.

Gostom so pripravil tudi presenečenje- skrito gostjo, etično hekerko. Razkrila je, da so lahko ženske uspešne tudi v takšnem “poklicu”.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)