Skoči na glavno vsebino

Razposajeni računalniki, izpostavljeni otroci!

torek, 3. 11. 2015 14:50

Udeležite se predavanj, ki jih v okviru sejma Narava-zdravje na Gospodarskem razstavišču organizira Safe.si.

Predavanje na temo Razposajeni računalniki, izpostavljeni otroci! bo v okviru sejma Narava-zdravje za šolske skupine potekalo 5. novembra od 9:00 do 10:00, 7. novembra pa bo predavanje od 14:00 do 15:00 namenjeno vsem obiskovalcem sejma.

safe_si_sejem_narava_zdravje_november_2015

Predavanja bodo vključevala pasti družbenih omrežij, novodobne trende, kot so selfiji, seksting in nomofobija, spletne prevare. Vsebine predavanja se bodo nanašale tudi na varno deskanje po spletu ter na nevarnosti, na katere lahko pri tem naletijo. Otroci in najstniki običajno povsem brezskrbno uporabljajo nove medije, saj so vendar zrasli z njimi. Ne zavedajo pa se, da se je potrebno tudi tu naučiti nekaj osnovnih pravil, kako se izogniti morebitnim težavam.

Tisti, ki se želite s tematiko še podrobneje seznaniti, se 11. novembra 2015 pridružite tretji ponovitvi Arnesovega spletnega tečaja o varni rabi interneta in naprav (MOOC-V), na katerega se je v prvih dveh izvedbah prijavilo 1.777 udeležencev, kar 970 pa se jih je udeležilo tudi delavnice v živo. Tudi tokrat boste aktivnost prilagajali svojim željam in potrebam in se znotraj tečaja izobraževali takrat, ko vam bo to najbolj ustrezalo.

Na tečaj se lahko že danes prijavite prek Spletnih skupnosti na portalu SIO, uporabite svoj AAI račun, ali pa si ustvarite novega. Ključ za vstop v tečaj je: mooc2015november (podrobnejša navodila).

Če ste v spletno učilnico MOOC-V že vpisani in želite opravljati novembrski tečaj, se iz učilnice izpišite in ponovno vpišite z novim ključem: mooc2015november (podrobnejša navodila). V primeru težav z vpisom na tečaj se za pomoč lahko obrnete na podpora@sio.si.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)