Skoči na glavno vsebino

Prvi Arnesov MOOC na temo varne rabe interneta je uspešno zaključen

četrtek, 2. 10. 2014 9:37

V ponedeljek, 1. 10. 2014, smo s srečanjem v živo uspešno zaključili Arnesov pilotni MOOC (Massive Open Online Course) na temo varne rabe interneta in sodobnih naprav.

Na množičnem odprtem spletnem tečaju , ki je trajal 16 ur, so se udeleženci podrobneje seznanili z različnimi vidiki varne rabe interneta in naprav, in sicer z zaščito:

  • naprav,
  • osebnih podatkov in digitalne identitete,
  • zdravja ter
  • okolja.

Z izjemo srečanja v živo so lahko udeleženci čas udeležbe prilagodili svojim potrebam in ustaljenim življenjskim navadam – torej so se znotraj posameznega tedna izobraževali takrat, ko je njim to ustrezalo.

Spletni tečaj, ki temelji na evropskem okviru za razvijanje in razumevanje digitalnih kompetenc (DIGCOMP), se je zaključil s srečanjem v živo – namreč večino problemov, ki nastanejo »on-line«, je potrebno reševati »off-line«. Na njem smo z učitelji, ki so se pridružili pilotni izvedbi, reševali kompleksne probleme varne rabe interneta in sodobnih naprav, s katerimi se dandanes izjemno pogosto srečujejo učitelji, ravnatelji in strokovni delavci na slovenskih šolah. Koncept tečaja je bil sicer podrobneje predstavljen tudi na Konferenci Arnes 2014.

Z izvedbo spletnega dela izobraževanja v trajanju 3 tednov bomo znova pričeli 12. novembra 2014, nanj pa se že danes lahko prijavite prek Spletnih skupnosti na portalu SIO, geslo za vstop v tečaj pa je »MOOC2014« (pozorni bodite na velike začetnice). V primeru težav z vpisom na tečaj se lahko obrnete na podpora@sio.si.

Mesec oktober je Evropski mesec kibervarnosti. Zato vas vabimo k spremljanju aktivnosti, ki jih v okviru osveščanja o varni rabi interneta pripravlja Varninainternetu.si.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)