Skoči na glavno vsebino

Predstavljamo vam novosti v Arnes Učilnicah

ponedeljek, 30. 8. 2021 11:48

Pred začetkom novega šolskega leta smo v Arnes Učilnicah pripravili nekaj novosti. Začeli smo z vtičniki, nato bomo posodobili tudi privzeto grafično podobo, na samem koncu pa bomo zaključili še projekt izklapljanja računov z neveljavnimi e-poštnimi naslovi.

Masovno upravljanje predmetov v vaši kategoriji

Med šolskim letom se je v Arnes Učilnicah nabrala ogromna količina predmetov in posledično tudi podatkov, ki jih običajno posodabljate pred začetkom novega šolskega leta. Zato smo pripravili vtičnik, ki vam olajša množično upravljanje predmetov na nivoju organizacije.

Učitelji imate z novim šolskim letom tri različne možnosti upravljanja predmetov.

Obstoječi predmet lahko ponastavite in odstranite vsebine, ki so jih ustvarili učenci v preteklem šolskem letu, ali pa vam šolski informatik postavi nov predmet iz predloge obstoječega. Oba postopka lahko trajata od nekaj minut do nekaj ur. Trajanje postopka je odvisno od količine naloženih vsebin, zato vam priporočamo, da ga opravite pravočasno. Šolski informatik vam lahko kadarkoli v trenutku odpre povsem nov predmet, v katerem pa ne bo nobenih vsebin.

Pripravljamo tudi spremembo politike hrambe starih predmetov, saj lahko velika količina predmetov in predvsem oddanih vsebin povzroči nižjo kakovost delovanja storitve. Tako bomo prilagodili hrambo predmetov, ki niso v splošni uporabi.

Izboljšave vtičnika za kohorte ob prehodu v novo šolsko leto

Tako kot osvežujete predmete, pred novim šolskim letom osvežujete tudi šolske razrede in AAI-račune učencev. V vtičniku za sinhronizacijo razredov iz SIO.MdM v Arnes Učilnice smo pripravili možnost, ki vam omogoča napredovanje razredov v novem šolskem letu v kohortah sistema Moodle.

Zaposlene lahko zdaj upravljate v ločenem zavihku, saj niso vključeni v prehajanje med šolskimi leti.

Prenova privzete grafične podobe učilnic

Kmalu bomo prenovili tudi privzeto podobo Arnes Učilnic, da bo v skladu z novimi smernicami naše celostne grafične podobe. Brez skrbi, vse pomembne stvari boste še vedno našli na svojem mestu, a v nekoliko drugačni barvni shemi. Novi preobleki smo dodali tudi možnost uporabe lastnega logotipa, oziroma pasice v glavi kategorije.

Ljubiteljem tradicije bomo še vedno omogočali uporabo stare teme na kategoriji, a bodo navodila uporabniškega vodiča za Arnes Učilnice vsebovala le slike z novo temo.

Upravitelji učilnic lahko novo grafično podobo vidite na testni postavitvi.

Vklop preverjanja veljavnosti e-poštnih naslovov

Kot smo vas že obvestili, smo v Arnes Učilnicah 15. julija začeli s samodejno sinhronizacijo e-pošte iz AAI-računa uporabnikov. 15. septembra bomo začeli tudi s preverjanjem veljavnosti e-naslovov. V Arnes Učilnicah bomo vključili funkcijo, ki preverja, ali je bilo sporočilo iz sistema zavrnjeno zaradi neveljavnega e-naslova. Po nekaj zavrnjenih sporočilih bo tak račun onemogočen.

Vzgojno-izobraževalni zavodi uporabnikom, učencem in učiteljem, v SIO.MdM ustvarite ali uredite veljavne e-poštne naslove pod šolsko domeno, ki je enaka domeni AAI-računa. E-poštni naslov in e-poštni predal, ki ju vpišete, morata delovati.

Navodila za ustvarjanje e-poštnih naslovov s pomočjo orodja SIO.MdM najdete v Arnesovih vodičih.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)