Poučevanje in sodelovanje na daljavo

ponedeljek, 9. 3. 2020

Na Arnesu fakultetam in šolam, pa tudi drugim uporabnikom, zagotavljamo spletne aplikacije za poučevanje in sodelovanje na daljavo.

Posnemite učno uro in jo objavite na portalu Arnes Video

Priporočamo vam, da predavanja vedno posnamete in jih objavite na slovenskem izobraževalnem videoportalu Arnes Video. Tako bodo vašim učencem dostopna takrat, ko jih bodo potrebovali. Ogledali si jih bodo lahko večkrat in lažje osvojili učno snov.

Predavanja prenašajte na splet

Prenosi v živo, ki so vam na voljo na portalu Arnes Video, so namenjeni vsem, ki želijo dogodke prenašati na splet in tako omogočiti spremljanje predavanj, konferenc ali seminarjev širši javnosti. Uporaba je enostavna, uporabnik potrebuje le spletno ali prenosno kamero, mobilni telefon ali tablico in brezplačni program. Prenos zvoka in slike je možen le v eni smeri, sam prenos pa lahko spremlja zelo veliko število gledalcev, ki lahko med prenosom vprašanja ali komentarje vpisujejo na portal. Arnesovi prenosi v živo so primerni tudi za profesionalne prenose dogodkov, vsako leto tako na Arnesu prenašamo dogajanje na konferenci Mreža znanja.

Navodila za uporabo prenosov v živo najdete tukaj.

Multimedijske vsebine povežite v digitalni učilnici

Multimedijske vsebine lahko povežete v Arnes Učilnicah, ki naj bodo vaše izhodišče za ustvarjanje lastnega digitalnega učnega okolja. Omogočajo vam digitalno poučevanje na daljavo, učencem, dijakom in študentom pa interaktivno nabiranje novega znanja. V digitalni učilnici lahko ustvarjate vprašalnike, forume, delavnice in dodajate interaktivne vsebine, videoposnetke in druga gradiva.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–20:00)