Skoči na glavno vsebino

Posodobili smo sistem za upravljanje e-identitet

nedelja, 11. 4. 2021 14:11

Sistem SIO.MDM, ki ga lahko informatiki uporabite za upravljanje e-identitet, smo posodobili v soboto, 10. aprila. Izpostavljamo nekaj ključnih sprememb.

Sekundarni elektronski naslov smo preimenovali v obnovitveni elektronski naslov, saj je njegov glavni namen ta, da lahko uporabniki sami pridobijo izgubljeno geslo. Sekundarni elektronski naslov je sicer še vedno viden administratorjem, saj ti tako lažje rešujejo morebitne težave, ni pa ga mogoče spreminjati.

Obnovitveni naslov je pogoj za spremembo gesla

Obnovitveni naslov je zdaj potrebno potrditi, potrjeni obnovitveni naslov pa je pogoj za spremembo gesla AAI-računa. Ta naslov lahko določi le uporabnik sam, informatikom pa je na voljo le za pregled. Postopek potrditve obnovitvenega naslova lahko najdete tukaj.

Na pregledni plošči zavoda v uredniškem modulu smo dodali informativne podatke o urejenosti elektronskih naslovov pri računih zavoda.

Pri masovnem uvozu uporabnikov podatek o stalnem naslovu uporabnika ni več obvezen, tako kot to velja za ročni vnos uporabnika preko uporabniškega vmesnika.

Izvozite lahko vse učeče ali zaposlene

Pri izvozu uporabnikov je dodana možnost za izvoz podatkov vseh učečih, oziroma izvoz podatkov vseh zaposlenih.

Datoteka pri izvozu se ujema z datoteko za uvoz do te mere, da je mogoč takojšen uvoz iste datoteke. To lahko uporabite za masovno popravljanje podatkov, kot je na primer elektronski naslov. Pomembno je, da v uvozni datoteki ne pride do zamika vrstic ali spremembe številke EMŠO in razreda.

Gesla uporabniških računov so zdaj vidna tudi v izvozni datoteki, a samo, če še niso bila spremenjena s strani uporabnika, enako kot pri izpisu podatkov.

Izpis podatkov poštnega predala prikazuje vse naslove, ki so bili temu predalu dodeljeni.

Prav tako smo prenovili navodila za uporabo in nekoliko popravili vmesnik. V primeru vprašanj kontaktirajte našo pomoč uporabnikom na e-naslovu helpdesk@arnes.si.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)