Skoči na glavno vsebino

Ponudba Arnesovih videokonferenčnih sistemov za izobraževanje na daljavo

ponedeljek, 31. 8. 2020 11:15

Arnes je v času od izbruha koronavirusa SARS-CoV-2, ko so se močno povečale potrebe po organizaciji izobraževanja na daljavo, razširil svojo ponudbo videokonferenčnih sistemov.

Spletnim konferencam Arnes VOX, ki so namenjene predvsem izvedbi predavanj, kjer je poudarek na uporabi številnih naprednih orodij, kot so npr. prenos slike z namizja, sodelovanje v klepetalnici, pisanje zapiskov, glasovanje v anketah, izmenjava datotek, uporaba »online« table … smo dodali možnost uporabe dveh videokonferenčnih sistemov, ki sta namenjena množičnejši uporabi v slovenskem šolstvu: Arnes VID in Zoom.

Arnes VID

Spletne konference Arnes VID

Arnes VID je videokonferenčni sistem, ki smo ga postavili na svojih strežnikih, tako da vsa komunikacija poteka znotraj Slovenije.

Za uporabo prijava ni potrebna – na ta način lahko zelo hitro organizirate sestanek ali izobraževanje na daljavo, saj prek enostavnega uporabniškega vmesnika omogoča funkcionalnosti, kot so deljenje zaslonske slike, dvigovanje rok, skupinski ali zasebni klepet.

V primeru, da želite napraviti rezervacijo svoje videokonferenčne sobe, pa uporabite AAI-prijavo. Na ta način postanete moderator sobe in onemogočite vstop drugim uporabnikom pred vašim prihodom. Ob rezervaciji določite tudi trajanje rezervacije videokonferenčne sobe.

Videokonference Arnes VID so neposredno vključene tudi v Arnes Učilnice.

Arnes Zoom

Zoom za osnovne in srednje šole

Zaradi vse večjih potreb in želja uporabnikov, da bi omogočili hkratno sodelovanje večjega števila udeležencev z uporabo zvoka in slike (npr. celega razreda), smo na Arnesu kupili licence za zmogljiv videokonferenčni sistem Zoom, ki je s polnimi funkcionalnostmi brezplačno na voljo vsem učiteljem na slovenskih osnovnih in srednjih šolah. Prav tako lahko licenčno verzijo storitve uporabljate v vrtcih in na glasbenih šolah.

Zoom je imel v preteklosti določene varnostne težave, ki so jih v podjetju odpravili, poleg tega so dopolnili nastavitve zasebnosti. Licenčna pogodba zagotavlja izpolnjevanje vseh obveznosti po Splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR). Na Arnesu bomo uporabili nastavitve, ki optimalno varujejo zasebnost naših uporabnikov.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)