Skoči na glavno vsebino

Phishing napad na uporabnike Arnesove elektronske pošte

petek, 17. 5. 2019 12:29

Uporabniki Arnesove spletne pošte naj bodo pozorni pri odpiranju spletnih povezav, ki so navedene v elektronski pošti, ki je bila poslana s strani neznancev.

Prišlo je namreč do poskusa phishing napada na uporabnike Arnesove spletne pošte, kjer spletna povezava v elektronski pošti uporabniku odpre spletno stran, ki naj bi predstavljala vhodno spletno stran za dostop do Arnesove spletne pošte. Napadalci na njej zahtevajo, da jim uporabnik posreduje svoje uporabniško ime in geslo. 

Na podobnih straneh ne vpisujte svojih podatkov, če ste to morebiti že storili, nemudoma zamenjajte svoje geslo za vstop v spletno pošto in pošljite obvestilo na info@arnes.si.

Opozarjamo vas, da z Arnesa nikoli ne bomo poslali obvestila, v katerem bi morali uporabniki prek spletne povezave posredovati svoje podatke za dostop do Arnesove spletne pošte.

Bodite previdni, če bo prejeto e-poštno obvestilo od vas zahtevalo klik na sumljivo povezavo (drugačna domena kot je arnes.si) in bo napisano v polomljeni slovenščini.

Izvedeni so bili ukrepi za čimprejšnjo odstranitev phishing strani.

Objavljamo primer napada:

– uporabnik je prejel takšno elektronsko pošto:

– domena, na katero vodi povezava v elektronski pošti:

– sporočilo, poslano v napadu 22.5.2019

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)