Skoči na glavno vsebino

Odpiramo prvi brezplačni množični spletni tečaj o varni rabi interneta

sreda, 12. 11. 2014 9:36

V sredo, 12. 11. 2014, smo pričeli z izvedbo prvega Arnesovega brezplačnega množičnega spletnega tečaja o varni rabi interneta. Tečaj je sestavljen iz kratkih filmov, zanimivih gradiv in kvizov ter je namenjen tako osnovnim uporabnikom interneta kot tudi tistim, ki so z varno rabo interneta dobro seznanjeni. Tedensko obremenitev znotraj tri tedne trajajočega tečaja si boste lahko prilagajali sami, ob uspešnem zaključku tečaja pa boste prejeli značko »Pametni uporabnik interneta«.

Brezplačni tečaj, ki temelji na evropskem digitalnem kompetenčnem okviru (DIGCOMP), vas bo seznanil, kako se zaščititi pred virusi in drugimi spletnimi prevarami ter kako ravnati, če vi ali vaši bližnji postanete odvisni od družbenih medijev, kot je na primer Facebook. Svoje izkušnje z uporabo interneta pa boste preko celotnega tečaja lahko delili tudi s svojimi prijatelji in znanci.

Tečaj je bil pripravljen v sodelovanju s kopico organizacij, med drugim Zavodom Republike Slovenije za Šolstvo, Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani, projektoma SAFE-SI in Varni na internetu ter je eden prvih primerov tovrstnega sodelovanja v Sloveniji.

Na tečaj se v tekočem tednu še vedno lahko prijavite prek spleta.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)