Skoči na glavno vsebino

Nagradni izziv za družine: Razgibajmo se s Safe.si

torek, 16. 2. 2021 14:09

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si je v želi spodbuditi otroke, najstnike in starše k temu, da bi se več gibali in družili na prostem. Zato so pripravili nagradni izziv: Razgibajmo se s Safe.si. Do 28. februarja lahko vsi mlajši od 18 let skupaj s starši pripravijo izvirno razgibalno vajo.

V času epidemije COVID-19 veliko časa presedimo za zasloni pametnih naprav in računalnikov, kar gotovo vpliva na naše zdravje, tako na fizično kot tudi psihično.

Na Safe.si želijo mladostnike in njihove starše spodbuditi k gibanju na prostem, saj ta bistveno pripomore k boljšemu počutju. S tem namenom so pripravili nagradni izziv za otroke in mladostnike do vključno 17. leta starosti, pridružijo pa se jim lahko tudi starši ter drugi družinski člani.

Nagradni izziv bo potekal do 28. februarja 2021, zmagovalci pa bodo objavljeni 17. marca 2021 na spletnem mestu Safe.si.

Pripravite lastno gibalno vajo

Sodelujoči so vabljeni k pripravi razgibalne vaje, ki naj jo s pomočjo staršev tudi posnamejo in pravočasno oddajo. Vaja naj bo čim bolj preprosta, izvirna in varna za izvajanje. Za navdih priporočamo ogled predstavitvenega videa, v katerem triatlonka Ana Seliškar skupaj s sinovoma Lovrom in Rokom predstavi izziv in prikaže nekaj vzorčnih vaj.

Komisija, ki jo sestavljajo strokovnjaki Safe.si in triatlonka Ana, bo ocenjevala izvirnost in kakovost izvedbe vaj. Potencialno nevarne vaje kot tudi vaje, ki ne upoštevajo danih navodil, bodo izločene. Izbrane bodo tri najboljše vaje, ki bodo tudi nagrajene s simboličnimi praktičnimi nagradami s strani Safe.si in A1. Več informacij o natečaju – kako sodelovati, kam poslati posnetek, vaje in pravila izziva lahko najdete na naslednji povezavi.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)