Skoči na glavno vsebino

Mreža znanja 2021: Pridružite se nam novembra

sreda, 20. 10. 2021 20:39

Konferenca Mreža znanja, ki bo letos desetič povezala strokovnjake s področij izobraževanja, raziskovanja in kulture, bo potekala 23., 24. in 25. ter 30. novembra.

Prijave smo ravno odprli, obrazec najdete v skupnostih SIO. Udeležba je tudi letos brezplačna.

Štirje dnevi in množica zanimivih dogodkov

Prvič na Mreži znanja pripravljamo spremljevalna dogodka, ki bosta na sporedu 23. in 30. novembra. Mreža znanja se bo tako začela z okroglo mizo o digitalnih pravicah otrok in mladostnikov, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Registrom za .si. Na zadnji dan novembra pa se bo konferenca zaključila z delavnico o varstvu osebnih podatkov najstnikov, ki jo organiziramo z Informacijskim pooblaščencem RS.

24. november bomo v dopoldanskem terminu posvetili odprti znanosti in superračunalnikom. Po uradni otvoritvi, ki bo potekala ob 14. uri, bo pozornost namenjena komuniciranju znanosti v času epidemije in različnim vidikom digitalizacije izobraževanja. Govorili bomo tudi o komunikaciji in uporabi zaslonov pri otrocih ter varnosti na internetu.

25. november bo najprej obarvan z omrežji, novimi projekti, ki so namenjeni digitalizaciji izobraževanja ter novostim, ki smo jih vključili v Arnesove storitve. Popoldanski termin smo namenili tistim, ki v praksi inovativno uporabljajo različne sodobne pristope in tehnologije, da znanje približajo učencem, dijakom in študentom.

Na spletišču Mreže znanja najdete program konference.

Tudi letos boste lahko konferenco v živo spremljali na portalu Arnes Video.

Skupaj gledamo v prihodnost

V svojih koledarjih označite 23., 24., 25. in 30. november, saj Mreža znanja vsako leto povezuje znanje tistih, ki gledajo v prihodnost. Z nami boste lahko razpravljali o vaših pogledih na moderne informacijsko-komunikacijske tehnologije, polemizirali in predstavljali vaše predloge rešitev uporabe teh tehnologij v sodobnem svetu.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite. V lanskem letu se je konference udeležilo več kot 500 strokovnjakov.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)