Skoči na glavno vsebino

Mreža znanja 2021: Moji podatki, moja stvar!

sreda, 10. 11. 2021 7:00

Mreža znanja se bo letos zaključila 30. novembra s prav posebnim dogodkom. Ob 13. uri se bo na ta dan začel seminar o varstvu osebnih podatkov najstnikov, ki ga organiziramo v sodelovanju z Informacijskim pooblaščencem.

Saj nimam kaj skrivati, kar naj imajo moje podatke

Na seminarju, ki bo izveden pod okriljem EU projekta iDECIDE, vam bodo strokovnjaki Informacijskega pooblaščenca pojasnili, zakaj je varovanje zasebnosti sploh pomembno in kakšna tveganja sodobno življenje prinaša za zasebnost. Predstavili vam bodo pravice, ki jih v zvezi z njihovimi osebnimi podatki uživajo mladostniki in kako lahko te pravice izkoristijo, osvetlili bodo vprašanje varovanja osebnih podatkov na spletu in nevarnosti, ki tam pretijo na mlade, izpostavili pa bodo tudi nekatere vidike varstva osebnih podatkov v času pandemije COVID-19.

Predstavili bodo tudi priročnik za najstnike in srednješolce z naslovom Moji podatki, moja stvar, sledila pa bo možnost razprave in razreševanja aktualnih vprašanj, vezanih na temo seminarja. Podrobnejše informacije najdete na spletišču Mreže znanja.

Na seminarju bodo sodelovali Mojca Prelesnik, dr. Jelena Burnik, Anže Novak, Alenka Jerše, mag. Urban Brulc, Neja Domnik in Matej Sironič. Podrobnejši opis seminarja najdete na spletišču Mreže znanja. V kolikor bodo razmere dopuščale, bo seminar izveden v živo.

Prijave na seminar v sklopu konference Mreža znanja so že odprte. Udeležba je tudi letos brezplačna. Dogodek bo potekal hibridno.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)