Skoči na glavno vsebino

Kdo bo prejel slovenskega spletnega oskarja?

petek, 13. 1. 2017 14:33

netko_2016_Arnes_Register_500Arnes in Register.si sodelujeta pri iskanju najboljših digitalnih projektov, ki bodo prejeli slovenskega spletnega oskarja, nagrado Netko 2016.

Za nagrado se lahko potegujejo spletne strani, mobilne aplikacije in projekti iz sfere družbenih medijev v Sloveniji.

Cilj nagrade je spodbujanje odličnosti uporabe interneta kot komunikacijsko-poslovnega orodja in dvig kakovosti in inovativnosti spletnih in mobilnih rešitev na različnih tematskih področjih.

Nagrado podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije – Združenje za informatiko in telekomunikacije v sodelovanju z Register.si, ki deluje pod okriljem Arnesa.

Posebna nagrada za najboljšo prakso pod vrhnjo domeno .si

Nagrado “Najboljša praksa pod vrhnjo domeno.si” bo dobil projekt, ki bo po mnenju strokovne žirije pomenil presežek in deluje na domeni .si. Podelile se bodo nagrade za javni, neprofitni in privatni sektor.

Najbolj prijazna digitalna vsebina za otroke

V kategoriji “Najbolj prijazna digitalna vsebina za otroke” bo komisija vrednotila odličnost digitalnih vsebin za otroke med 4 in 12 let. Komercialni ponudniki, nevladne organizacije, javni zavodi in posamezniki lahko prijavijo spletne strani, igre, aplikacije, izobraževalna gradiva, videe, multimedijsko vsebino, le da je na voljo na spletu in ima pozitiven vpliv na otroke.

Vsebina naj spodbuja otroško kreativnost, domišljijo, participacijo, jim ustvarja nove priložnosti, razvija njihove sposobnosti, jih izobražuje ali informira ipd. Pri razpisu sodeluje slovenska točka osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI.

Več o razpisu in ostalih kategorijah si lahko preberete tukaj. Rok za prijave se izteče 2. februarja.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)