Skoči na glavno vsebino

E-storitve na področju kulture – mednarodna dogodka v Ljubljani

četrtek, 2. 2. 2012 12:26

V Ljubljani bosta 6. in 7. februarja 2012 potekala dva mednarodna dogodka, povezana z e-storitvami na področju kulture. Na obeh dogodkih bomo sodelovali tudi strokovnjaki z Arnesa, ki e-infrastrukturo in e-storitve kulturnim institucijam zagotavlja že od svoje ustanovitve pred 20 leti. Vljudno vabljeni.

Nacionalni seminar DC-NET: Nove e-storitve na področju kulture

Termin:  ponedeljek, 6. 2. 2012, 9.45–13.30
Lokacija:  Ministrstvo za kulturo, Maistrova ulica 10, Ljubljana

Projekt DC-NET (www.dc-net.org) združuje osem evropskih ministrstev za kulturo – Italije, Francije, Estonije, Slovenije, Grčije, Švedske, Madžarske in Belgije.

Dogodek boste lahko spremljali tudi v živo preko Arnesovih spletnih konferenc VOX.

Cilj projekta je povezovanje in spodbujanje razvoja ter uporabe najsodobnejše informacijsko-komunikacije tehnologije (e-infrastruktura) na področju kulturne dediščine (muzeji, knjižnice, arhivi, avdiovizualni arhivi, institucije za nepremično dediščino) in celotnega kulturnega sektorja. DC-NET želi prispevati k tesnejšemu sodelovanju kulturnih ustanov z nacionalno in evropsko e-infrastrukturo z namenom ustvarjanja inovativnih storitev, orodij in zbirk podatkov za podporo multidisciplinarnim raziskavam na področju digitalne kulturne dediščine.

Nacionalni seminar je namenjen predstavitvi projekta DC-NET in novih e-storitev na področju kulture različnim interesnim skupinam in tudi predstavitvi možnosti, ki jih nacionalna akademska in raziskovalna mreža Arnes lahko ponudi e-kulturi.
 
Na seminar se lahko prijavite do 2. 2. 2012 po elektronski pošti na naslov dc-net.mk@gov.si.

Mednarodna delavnica INDICATE: Geo-kodiranje digitalnih kulturnih vsebin

Termin:  torek, 7. 2. 2012, 9.00–15.40
Lokacija:  Narodni muzej Slovenije, Maistrova 1, Ljubljana

Delavnica je namenjena predstavitvi kulturne dediščine na interaktivnih kartah in uporabe sodobne e-infrastrukture, kot je računalništvo v oblaku, na področju kulture. Več o delavnici in prijave na indicateljubljana.eventbrite.com.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)