Skoči na glavno vsebino

Arnes Učilnice: Znova do spletnih učilnic “na klik”

torek, 19. 1. 2016 11:27

Arnes_učilnice_Moodle_iStock_000025300381_Large_500S februarjem ponovno odpiramo dostop do Arnes Učilnic za vse osnovne in srednje šole, ki doslej še niso uporabljale Moodla.

Digitalno učno okolje za učitelje in učence

Arnes Učilnice temeljijo na spletnem sistemu Moodle, ki omogoča digitalno učno okolje za učitelje in učence. Samo vzdrževanje Moodla je lahko zahtevno, saj je za upravljanje potrebnega kar nekaj znanja o operacijskih sistemih, spremljati je potrebno izdaje popravkov in nadgradenj, izdelovati varnostne kopije in upravljati uporabniške račune.

Z Arnes Učilnicami šolam nudimo Moodle kot storitev. Arnesovi strokovnjaki skrbijo za tehnično vzdrževanje in s tem uporabnikom omogočajo, da se popolnoma posvetijo vsebinam, ki so pomembne v samem šolskem procesu in uporabi učilnic. Arnes tako vzgojno izobraževalnim zavodom nudi spletne učilnice “na klik”.

Za varnost in odzivnost skrbi Arnes

V preteklosti je bilo veliko Moodlov zastarelih in ranljivih, pri Arnes Učilnicah pa za varnost, izdelavo varnostnih kopij in namestitev zadnjih popravkov skrbi Arnes. Poskrbljeno je za odlično odzivnost, ne glede na to, koliko uporabnikov ima posamezni Moodle, ob tem pa je enostavno tudi upravljanje z uporabniki, ki se v Arnes Učilnice prijavljajo z uporabniškimi računi AAI.

Pogoj za uporabo Arnes Učilnic je, da imajo vsi sodelujoči v učilnicah uporabniške račune AAI vaše organizacije, storitev pa bo mogoče naročiti prek Arnesovega Portala članic.

Po odprtju Arnes Učilnic za šole, ki v preteklosti niso uporabljale Moodla, bomo postopoma omogočali dostop tudi ostalim uporabnikom.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)