Skoči na glavno vsebino

Arnes Splet: Skrbimo za vašo varnost

torek, 5. 9. 2017 10:39

Čez poletje smo za vas nadgradili Arnes Splet. Poskrbeli smo za varnost spletišč, ki gostujejo na Arnes Spletu, saj smo vsa spletišča opremili s certifikatom SSL (Secure Socket Layer). Spletišča smo tako še dodatno zaščitili, sedaj uporabljajo varne povezave prek protokola HTTPS (HyperText Transport Protocol Secure).

Spletišča zdaj uporabljajo varne povezave

Pri protokolu HTTP prenos podatkov ni zavarovan in se podatki med uporabnikom in strežnikom prenašajo v berljivi obliki. To pomeni, da bi lahko nekdo prestregel podatke, ki so se izmenjevali med uporabnikom in strežnikom, na katerem spletišče gostuje.

Protokol HTTPS poskrbi, da so ti podatki šifrirani. Uporabniki to najlažje vidite pri URL obliki spletnega mesta, ki se zdaj začne s https: (na primer https://splet.arnes.si). Na spletni strani se v naslovni vrstici pojavi tudi znak zaklenjene ključavnice, kar pomeni, da uporabljate šifrirano oziroma varno povezavo.

 

 

Kako do varnosti na vašem strežniku?

Če vaša spletna stran ne gostuje na strežniku Arnesa, vam bodo prav prišle dodatne informacije o varnem prenosu podatkov med strežniki in uporabniki ter overjenih digitalnih potrdilih za strežnike.

V obeh primerih poskrbite za varnost vašega računalnika in podatkov. Predlagamo vam, da sledite varnostnim smernicam, spremljate www.varninainternetu.si in se prijavite na obveščanje o novostih storitev Arnesa prek spletne pošte.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)