Skoči na glavno vsebino

Arnes s Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani pripravlja nov spletni tečaj

petek, 3. 3. 2023 14:30

Na portalu SIO najdete množico izobraževanj, s katerimi lahko pridobite digitalna znanja, ki so uporabna pri pouku in vašem strokovnem ter zasebnem delu.

Arnesovi množični odprti spletni tečaji – MOST – so prava uspešnica, zato smo sprejeli odločitev, da bomo ponudili spletni tečaj, ki bo že pridobljena znanja nadgradil in povezal.

Priprava in objava prosto dostopnih strokovno-didaktičnih gradiv

Znotraj obstoječih spletnih tečajev je nastalo veliko zanimivih izdelkov. Prav tako opažamo, da se na portalu Arnes Video javno deli vse več kakovostno pripravljenih video-vsebin, ki so namenjene tudi uporabi z vtičnikom H5P.

Nov spletni tečaj bo znanja digitalnih tehnologij združeval in udeležence vodil skozi pripravo učnih gradiv. Osnova bo razlagalni posnetek za predajo nove učne snovi, izdelali bomo tudi spremna interaktivna gradiva za utrjevanje. Končne izdelke bomo po medsebojnem ocenjevanju še strokovno ovrednotili v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani. Ustrezna gradiva bodo objavljena na portalu SIO.

Končne izdelke bi v kratkih predstavitvah predstavljali na Arnesovi konferenci Mreža znanja. Tako boste udeleženci, ki boste uspešno opravili spletni tečaj in predstavitev, prejeli potrdilo o izvedbi seminarja.

Ustvarjanje zbirke gradiv za učitelje in učence

Trenutno smo v fazi priprave tečaja, pilotno izvedbo načrtujemo septembra. Naša dolgoročna želja je, da bi spletni tečaj redno izvajali in tako ustvarjali zbirko preverjenih gradiv, ki jih učitelji lahko uporabijo pri svojih urah, učenci pa za utrjevanje znanja.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)